Kweekseizoen in volle gang.

Laatste bon te koop...

1-2-2016

Kweekseizoen in volle gang.

Kweekseizoen in volle gang.

De kweek is in volle gang. Eind december zijn er 12 kweekkoppels gezet en een dag later de eieren van de voedsters weggegooid. Die waren een drie weken daarvoor al 'gekoppeld', d.w.z. veel doffers en duivinnen in een afdeling gezet zonder bijlichten zo vanaf Matador Rust. Zoek het maar uit, lekker makkelijk.

Quick 365 op haar nest

Bij de kwekers zijn een aantal koppels teruggezet, maar ook nieuwe (hopelijk) kweeksterren mogen hun kunsten tonen. Bij de nieuwelingen een duivin van 2014 uit de stal van Hans & Evert-Jan Eijerkamp, een dochter van Leanne, één van hun beste vliegduivinnen (kleindochter Olympiade 003 van Heremans). Leanne is een echte sprintster met 12x 1:100 in 2-3 seizoenen tijd. Ze was o.a. 2e Reserve Nitra Olympiade  2013 Cat H.). Op aanraden van Evert-Jan is haar dochter gekoppeld op Old Ace 089.

In december was ik nog in Brummen en had toen wat rechtstreekse Eijerkamp duiven en een paar van mijn eigen beste kweek- en vliegduiven meegenomen. Naast dat ik een aantal toppers van hen mocht bewonderen, wordt je altijd weer wat wijzer! Op zich niets nieuws, want het staat ook op hun site en wordt door Evert-Jan verteld in het filmpje over hun 7 selectie criteria.

 
 

Terug naar de kwekers. Mijn beste dagfondduivin is ook naar het kweekhok verhuisd. Quick 365 won o.a. een 5e NPO Chateauroux en een 10e NPO Bourges en mag nu voor nagesclacht gaan zorgen. Ze staat op een (geleende) Zoon Wondere Dirk, waar vorig jaar de 7e Teletekst Troyes uit kwam. 

Inmiddels zijn de eieren van de eerste en een deel van de tweede ronde overgelegd. Daarnaast zijn de vliegers ook bij elkaar gezet, waar ook enkele koppels eieren van de kwekers onder gelegd kunnen worden.

Dat was het weer even kort en krachtig. Morgen is het februari. Binnenkort hebben we de laatste huldigingen van 2015 en gaan we alweer richting vliegseizoen 2016. Op dit moment staan er nog twee schenkingen te koop:

Hopelijk brengen ze een mooi bedrag op voor de verenigingen.