Voorbereidingen kweekseizoen.

Bonnenverkopingen...

19-11-2015

Voorbereidingen kweekseizoen.

Het stille seizoen heet dit, maar als je blijft stilzitten, loop je wel achter. Vanaf einde vliegseizoen zijn diverse weekenden van één of meerdere afdelingen wel door de handen gegaan.

Dit doe ik in eerste instantie om de duiven te beoordelen, zowel met als doel selectie, maar ook meteen om te zien hoe de stand van zaken qua rui en conditie is en mocht ik een luisje tegenkomen dan wordt het hele hok gespoten.

Tevens worden de ringnummers genoteerd van alle duiven die nog aanwezig zijn, zodat de administratie in Compustam ook weer een beetje up-to-date wordt. 

Zo kom je ook weer eens enkele duiven tegen waar de afstamming en bouw meer dan waard zijn om komend seizoen eens van te kweken, terwijl ze hun hele leven tot nu toe in een ren hebben doorgebracht.

Daar tegenover staan natuurlijk duiven die afgelopen seizoen(en) een plaats op het kweekhok hadden en op papier en in de hand evengoed zijn, maar waar de nakweek niet van is wat je hoopt. Die kunnen dan mooi plaats maken voor enkele nieuwelingen.

Op deze manier heeft er weer een pittige selectie plaatsgevonden, is de selectie kweekdoffers opgesteld en de reservebank weer vol met voedsters.

Bonnen

De bonnenverkopingen zijn weer in volle gang. Ik heb besloten om dit jaar minder bonnen weg te geven, want het werd echt te gek. Ik heb er meestal twee meegegeven, want dan is de kans twee keer zo groot dat er een knappe bijzit. Om dat vol te kunnen houden heb ik dus het aantal bonnen wat ik weggeef flink gereduceerd. De komende weken staan/komen er een drietal op duiven.net. Hieronder drie rechtstreekse linkjes.

Hopelijk brengen ze een mooi bedrag op voor de verenigingen.