Bizarre ontdekking!

Jaarlingduivin bestemd voor kweek mist poot...

13-10-2015

Bizarre ontdekking!

Ik heb sinds een drietal weken wat teveel duiven in een ren zitten waardoor er een aantal niet hoog kunnen zitten en verplicht op de grond (vloerrooster) moeten pitten. Wilde ik ook wat aan doen, maar kwam er nog niet van.

Vul ik gisteren de voersilo bij, valt me een duivin op die zich slepend voortbeweegt. Pak ik het beest: mist een poot!!! Daarnaast liep er nog een duivin mank met een enorm gezwollen knie en een lap vlees eraf.

Ziet er niet uit

Er kunnen geen katten onder de ren omdat die naar beneden is afgewerkt met latten waar slechts 1 a 2 cm tussen zit. Op de grond is één opening bij een weggezakte steen waar een kleiner beest door zou kunnen. Ik gisterenavond dus een vangkooi neergezet vóór dat 'gat'. Zit er vanmorgen een egel in. Denk ik balen, dat is de verkeerde. 

De boosdoener

Na wat nadenken stond me vaag bij dat ik gelezen of gehoord had dat egels ook wel eens wat opvraten wat je niet verwacht. Via Google erachter gekomen dat vrij vaak een egel is betrapt op het aanknagen van onder andere kippen, zonder dat ze die eerst doodmaken. Past precies in het beeld bij die aangevreten duivenpoten bij mij, dus 1 + 1 zal wel 2 zijn.

Heb vanmiddag het beest in Kesteren vrijgelaten, neem aan dat 'ie geen zwemdiploma heeft en niet terug komt...