Laatste vlucht vanuit Creil georgainseerd door de SFG

Fast Blue 253 is een toppertje...

20-9-2015

Laatste vlucht vanuit Creil georgainseerd door de SFG

De allerlaatste vlucht van het seizoen 2015 was Creil van de SFG, waar ik nog 29 jonge duiven op ingezet had. Waar ik eigenlijk de hele week met voeren min of meer op zuidelijke wind gerekend had, werd het een hoofdzakelijk N-NW wind. Niet dat ze niet voldoende energie mee hadden, maar toch...

Hoe dan ook, de duiven werden vervoerd met afdeling Brabant 2000 en tesamen gelost om 11:00 uur. Er leek niet al te veel wind, dus rekenden we op een snelheid van zo'n 1250 meter per minuut zo rond 16:00 uur. Het weer was van grijs en regenachtig opgeknapt naar half bewolkt met buien aan de lucht en een fel stekende zon.

Letters voldoende

De verwachtingen waren dat de eerste duiven rond 16 uur zouden moeten komen en achteraf bleek dat behoorliijk te kloppen. Bij mij viel de eerste duif pal uit het zuiden met een rotgang op de klep. 

Het was opnieuw de 15-253 (inmiddels genaamd Fast Blue 253) die zich als eerste meldde en op 7 vluchten (inclusief deze) haar 5e prijs pakte waarvan 3 keer 1:100.

Het wachten op de volgende duif duurde weer veel te lang, maar uiteindelijk spelen er 10 duifjes van de 29 prijs. Er waren enkele duiven thuis die nog weer last hadden van 'one eye cold', maar voor de rest was alles mee. De duiven die de zes keer hiervoor ook slecht presteerden waren mee voor hun laatste kans, maar door geen enkele werd die benut. Soms heb je er eentje die je verrast, maar het waren allemaal de beter presterende duiven die zich nu ook van voren lieten zien.

Helaas was ze 3e getekende en is mijn 8e duif pas een aangewezen. Behaald uiteindelijk nog wel ruim 400 punten waardoor ik nog net bij de eerste 3 aangewezen kampioenen hoor van de Jonge Duiven. Bij de SFG Jonge Duiven leverde dit seizoen de 5e onaangewezen positie op.