Mooie uitslag vanuit Soissons

Epke verbreekt zijn traditie...

15-6-2015

Mooie uitslag vanuit Soissons

Zo. Het wekelijkse zaterdagse regen- en buienfront begon gelukkig vrijdagavond al, zodat de duiven in de loop van zaterdagmorgen gelost konden worden. Die van ons stonden deze week in Soissons, rond de 325 km ergens en werden om 11 uur gelost.

Gezien de forse WZW wind hielden we rekening met snelheden ruim boven de 100 km uur en dat bleek. Goed 14:00 uur zouden de duiven 1800 meter per minuut maken en om 3 minuten over twee meldde zich de eerste duif. Niet aan zien komen, want hij kwam ergens uit het NO en ik let meer op de ZW-ZO hoek als op het oosten en noordoosten...

Traditie verbroken

De eerste duif was Epke en dat schepte enige hoop op de eerste prijs, want altijd als hij de eerste op het hok was, vloog hij de eerste prijs (4x). Maar het is niet altijd feest en deze keer moest hij genoegen nemen een zilveren plak in de club. Ook mooi, want het is zijn 7e prijs 1:100.

Binnen een minuut werd de 14-255 als tweede geklokt, een volle zus van 2014 van Epke, welke o.a. ook de tweede was van Gien. Double 5 haar beste prijzen als jonge duif won ze op de NPO vluchten: Een 34e in de Regio van Meaux tegen 2.347 duiven en een mooie prijs van Troyes.

Als derde arriveerde Spider Girl 148 als 1e getekende. Zij wint daarmee haar zoveelste prijs bij de eerste 10 in de club.

In de club was tegen 198 duiven de uitslag als volgt: 2, 5, 9, 11, 13, 14 enzovoorts en 14 prijzen 1:3 van de 33 gezette duiven. In de CC wordt begonnen met de 3e tegen 456 duiven, maar vliegen er maar 9 prijs 1:4. In de Regio daarentegen vliegen wel alle 14 duiven 1:4 hun prijs.

Komend weekend weer een dubbelvlucht, maar als ik de lange termijn verwachting zo bekijk wordt het weer de hele week droog behalve op zaterdag :-(

Jonge duiven

De start van het jonge duivenseizoen is ook al in zicht. Nadat de jonge duiven eerst een keer of vier enkele uren in de gewone manden hebben kunnen wennen, hebben ze afgelopen zaterdag voor het eerste kennis gemaakt met de 'container', d.w.z. de duivenkar.

Ze beginnen inmiddels ook wat beter te trainen en trekken als koppel 15 á 20 minuten weg, dus wat mij betreft zitten we nog steeds op schema.