Weekend met topreferenties

Ook op eigen hok weer kop vanuit Quievrain

7-6-2015

Weekend met topreferenties

Gisteren stonden er twee vluchten op de planning, een vitesse- en dagfondvlucht. Gelukkig waren de weergoden onze afdeling goed gezind dit weekend, want beide vluchten konden op de geplande dag worden gelost. Als eerste gingen ze er van Chateaudun uit om 8:15 en om 8:45 volgde de lossing in Quievrain.

Topreferenties

Maar eerst even wat anders. Schreef ik 10 dagen geleden nog dat ik wat jongen verlegd had en hoe Old Ace 089 daar op reageerde. Nu kan 'm op een betere manier in de spotlights zetten, want gisteren won zijn zoon NL13-1004200 bij Cees Terschegget de 1e in Regio 3 van 2.458 duiven en was hij tevens snelste van de hele lossing van 6.106 duiven! Hij wordt daar op de Vissersweg maar beter en beter! Als jaarling twee keer een 1e, dit jaar al drie!

Maar ook de prestatie van Thed van Wel mocht er zijn. Hij vliegt een 2e NPO Afdeling 8 Zuid vanuit Chateaudun tegen 3.621 duiven met een dochter van de NL13-1004195 die Thed op een bon haalde. Hij draait overigens 3 vroege duiven en dat met 5 mee!

En als ik toch bezig ben: enkele weken geleden vlogen vader en zoon Schroen met een rechtstreekse van mijn hok de 1e van Reims tegen 841 duiven en 2e tegen 2.143 duiven.

Quievrain

Zelf draaide ik van Quievrain ook twee kopduiven in de Regio, te weten de 6e en 8e tegen diezelfde 2.458 duiven en 13 prijzen 1:4 van de 22 gezette duiven. De duiven vielen behoorlijk had en daarom vind ik het gat tussen m'n 3e en 4e duif van 3 minuten te groot. Ik draai er dan wel 10 tegelijk, dus je kunt ook wel raden dat die elkaar wel iets ophielden, maar alsnog kan dat beter. Maar goed, twee echte kopduiven is natuurlijk prima.

Gezien de snelheid van Zuid Holland van rond de 1430 mpm, verwachtte ik de duiven zo rond 11:15. Ik stond nog even met de buren te praten die een groot zeil voor hun paarden aan het spannen waren, toen de eerste duif zich al boven het hok meldde en om 11:09:20 over de antenne liep. Op zich vind ik het wel prettig als de eerste eerder komt dan verwacht, want meestal is dat een goed teken.

Toevallig (?) was de eerste duif een jaarling dochter van Old Ace 089. Haar moeder is een duivin van 2013 via Bas & Rien Weijers uit Inteelt Last Lady (Jacob Poortvliet) x Bingo (H. & E.J. Eijerkamp), dochter van De Jackpot.

De tweede was Spider Girl 148 die haar 6e prijs 1:100 daarmee bijschreef. Zij komt uit 1st Ace 2007 gekoppeld aan een duivin van Patrick Wemmenhove welke tijdelijk hier op het kweekhok verbleef.

De derde duif (ook een duivin) is een volle zus van de duif die de 1e van Reims vloog bij familie Schroen. Young 303 staat momenteel als hoogst geklasseerde jaarling bij de duifkampioenen in de club. Zij heeft dezelfde oma als de Teletekstduif van Thed van Wel.

De eerste twee doffers waren Epke en Epke Jr als 4e en 6e in de klok.

Chateaudun

Na de redelijk verlopen vlucht uit Gien was de hoop op Chateaudun op een wat beter resultaat. Helaas was dat niet zoals het moest zijn. De eerste duiven verwachte ik voor 15 uur, maar moest wachten tot 15:09. Ze volgden elkaar wel prima op om de 2-3 drie minuten en het is zelfs een zg Pipa uitslag. Maar ik ben allerminst tevreden, dus hou het kort.

Jonge duiven

De jonge duiven begonnen exact drie weken geleden voor het eerst op een koppel te vliegen. Ik ben een week daarna overgeschakeld van 100% Superkweek naar 50% Superkweek en 50% Start. Inmiddels begint dat al vruchten af te werpen.

Want al vliegen ze nog niet lang, ze trekken al wel eventjes weg. Dus wat mij betreft liggen we daarmee op schema. De verduistering is immers nog niet weg en de eerste klokvlucht duurt nog een week of 7. Ik ga nu wel omschakelen naar 100% Start en kijken of ik ze dan beter aan het trainen krijg.

Dat was het voor deze week!