Twee keer Meer, drie keer niks...

Redelijke uitslag vanuit Gien

27-5-2015

Twee keer Meer, drie keer niks...

Hier is de motivatie de laatste weken een beetje zoekgeraakt. Door de weersomstandigheden op afgelopen zaterdag en de zaterdag ervoor zijn beide keren onze duiven als lid bij 'de zaterdagvliegers' teruggekomen en gelost in Meer. Niemand kan daar verder iets aan doen natuurlijk, behalve dat ik dan van club zou moeten veranderen voor gemiddeld twee keer per jaar. Hopelijk houden de statistieken zich daar dan aan, want dan hebben we dat vast gehad.

Voor ons is Meer 76 kilometer en derhalve tellend voor niks en ook een vluchtje van niks. Vooral de eerste keer werd de uitslag gemaakt voor de wind, leuk als je 1 t/m 10 zou zitten, minder leuk als je later zit maar in beide gevallen levert het toch geen enkele punt winst of verlies op.

Gelukkig had ik ook een mandje duiven ingekorfd voor de dagfond, waaronder vijf overjarige duiven. Quick 365 (reeds 5e en 10e NPO op de dagfond) stond 1e getekende en Miss Thirtieth (Miss Dertig op z'n Hollands) met tweemaal een dertigste NPO op de dagfond stond tweede getekende. Verder een aantal jaarlingen met dagfond afstamming en een paar die zich maar eens moesten bewijzen.

De overjarigen kwamen prima met vier van de vijf op de uitslag. De jaarlingen hadden het wel moeilijker, hoewel die zich toch als tweede en vierde meldden. De eerste was Quick 365 met een notering in de buurt van 1:100.

De tweede was een volle zus van Epke, die als jonge duif haar twee beste prijzen won vanuit Meaux en Troyes. De derde duif was Dark 143. De uitslag in de regio was als volgt: 26, 57, 111, 265, 272, 306 en 313 tegen 1744 duiven in concours. Totaal 18 duiven mee, waarvan er op dinsdag 16 thuis waren.

Bijzonder

Soms maak je wat mee op je hok waarvan je denkt: bijzonder. Zo had ik een aantal geringde jonge duiven omgelegd om enkele duiven vrij te krijgen voor een aantal koppelingen die ik in gedachten had. Om die reden had ik de jongen van Old Ace 089 en zijn duivin (vader en moeder van De 200 van Cees Terschegget), die al bijna speenrijp waren, omgelegd naar een ander koppel en een paar dagen jonger koppeltje jonge duiven met dezelfde kleur ervoor in de plaats gelegd.

Ik had dat na het voeren gedaan en verder niet meer gekeken of alles goed ging. Om een lang verhaal kort te maken: de volgende morgen waren de doppen van Old Ace 089 niet meer te zien zo zwart van het opgedroogde bloed, dus ik hoef niet te vertellen hoe die twee jonge duiven er uit zagen. Die jongen heb ik helaas moeten ruimen. Zijn eigen jongen duirfde ik niet terug te leggen, omdat ik dan bang was dat het verhaal weer voorafaan zou beginnen.

Maar.. Kom ik een dag later het hok in. Staat Old Ace 089 domweg in het broedbak van de buren zijn eigen jongen te voeren!!! Denk dat ik 'm nog maar een keer moet inkorven vanuit het kweekhok.

Hopelijk tot volgende week met een (goeie) uitslag.