Had beter gekund...

Uitslag Feluy 4, 5, 7, 11 enz...

3-5-2015

Had beter gekund...

Ik eindigde vorige week met de lange termijnverwachting van het weer dat het wel weer een vluchtje met wind op de staart zou worden. Nu is er niets veranderlijker dan het weer, dus de verwachting wijzigde in de loop van de week naar wat in mijn ogen een vlucht zou worden waar engiszins aan getrokken zou moeten worden met NO tot O wind. Helaas veranderde het op vrijdag voor België in ZO en op zaterdag zelf leek het in Nederland uit alle hoeken te komen.

De vooraf verwachte snelheden van 1200 wijzigde in 1400, wat voor onze afstand twee uur en 10 minuten vliegen zou betekenen. Gelost om 10:00 stond het systeem, laptop en internet om 12 uur dus op scherp. Helaas duurde het tot 12:16 voor de eerste duif zich hier meldde en nog jammerder was het dat ze de rest van de Franseweg even moest laten zien dat ze er al was. De tweede duif die zich meldde (Little Diamond) viel wel na anderhalve ronde om 12:17:53 op de klep, waarna Miss Quievrain op 12:18:00 volgde en een tweetal minuten later zitten er acht in de klok waaronder de 3 bovenste duiven van de lijst :-)

Daarna is de opvolging matig, waar door de prijspercentages zwaar tegenvallen. In de club is de uitslag tegen 242 duiven als volgt: 4, 5, 7, 11, 15, 16, 18, 19 enzovoorts en 17 prijzen (1:3) van 42 gezette duiven. In de Regio hetzelfde prijspercentage 1:4.

Mijn eerste was dus Miss Quievrain, een jaarling duivin die als jonge duif een 1e en twee keer een 4e won. Ook als ze geen seconde verspeeld zou hebben had ze nog niet de 1e gepakt in de club, want die ging deze week naar Matthijs met een duif direct bij Hans Dekkers vandaan (50% Willem de Bruijn). Miss Quievrain komt uit Beauty Jr (ook vader van Beauty 228, 2e Duifkampioen Jong Regio 3) gekoppeld aan Rihanee, een rechtstreekse Eijerkamp duivin en kleindochter van Ché.

De tweede (maar eerstgeklokte) was Little Diamand, vorig jaar 3e Asduif Snelheid in de club en volle zus van Red Marco, vorig jaar verspeeld op Feluy. Ook nu weer een goede doffer kwijt trouwens, Triple One is achtergebleven tot op heden. Er gingen vorig jaar al wat geruchten over struikgewas en ik raak zelden oude duiven kwijt zonder aanwijsbare reden en nu toevallig weer vanuit Feluy een knappe doffer achter.

De derde was Fast 106 die als eerstgetekende was ingekorfd. De vierde een volle zus van Epke en Epke Jr.

Volgende week is het al op donderdag inkorven voor de eerste midfondvlucht. Volgens de lange termijnverwachting veel regen van vrijdag op zaterdag. Laat dat maar een dag eerder komen...