Toch een vlucht!

Twee prima kopduiven vanuit Asse-Zellik

26-4-2015

Toch een vlucht!

De hele week was het al te zien bij de weersverwachting, zaterdag en zondag zouden vervelende dagen voor duivenmelkers worden. Hoewel het nog een stuk vervelender kan, want ik geef zelf altijd de voorkeur aan een wat mindere vlucht, dan géén vlucht: ik heb duiven om te vliegen!

En dat was ook de keuze voor de lossingsverantwoordelijken. Rond het middag uur en later werden alle afdelingen gelost. Wij mede dankzij het pro-actief reageren op de omstandigheden, door voor het inkorven al duidelijk te maken dat de duiven niet naar Isnes, maar naar het westelijker gelegen Asse-Zellik zouden gaan. En goede beslissing, want om 14:40 werden onze duiven gelost.

Gezien de snelheiden van eerdere lossingen wisten we dat ze om en nabij de 100 km zouden gaan, wat ongeveer 16:10 zou zijn. Exact om 16:10 hingen plotseling twee duiven boven het hok die na één ronde vielen, de ene direct op de klep, de andere via de andere klep waar geen antenne ligt.

Het waren Fast 106 en Spider Girl 148, twee topduivinnen van 2013. Het duurde echter wel een minuut of 4 voor de volgende duif aangevlogen kwam, welke bleef draaien tot de vierde duif kwam en toen liepen ze samen naar binnen, waarbij alleen de vierde duif (als derde) werd geklokt.

Achtereenvolgens vielen er wel een stuk of 7 bij in 3-4 minuten, maar ook daarna weer gaten tussen de aankomsten, welke door bleven gaan tot zowat 20 uur aan toe. Toen viel de tweede getekende op de klep en waren ze op één na thuis. Die ene was voor het eerst mee nadat hij van het voorjaar was gepakt door een roofvogel. Blijkbaar heb ik 'm toch nog te vroeg ingekorfd :-( Wel balen, want hij was de partner van de eerste duivin.

In de club wordt nipt verloren van Wulf van Laar en moet het worden gesteld met zilver en brons, dezelfde podiumplaaten waren er in het Samenspel Rhenen-Ingen-Elst. Voor de beste prestaties van Fast 106 zie hierboven, Spider Girl 148 vloog in de club al 1-2-3-3-3-4-6-8-8-8 enzovoorts!

Jonge duiven

De jonge duiven kregen het een ruime week na de start van het verduisteren iets minder eetlust en ik vond het e.e.a. aan uitgekotst voer in het hok. Ik heb meteen het voer uit de bak gehaald en ze een dag geen voer gegeven.

Een bekend product van Comed in het water (geen antibiotica) en stapje voor stapje de duiven weer gaan voeren, te beginnen met heel licht voer en dat in de loop van de week weer wat zwaarder gemaakt.

Volgend weekend

De lange termijnverwachting ziet er voor volgend weekend ook weer niet bijzonder fraai uit, maar we gaan er het beste van hopen. Wind achter, kunnen ze al gauw los!