Kampioenenhuldigingen Kring en Regio

Selectie...

14-11-2014

Kampioenenhuldigingen Kring en Regio

In deze periode besteed ik niet vele tijd aan de duiven. Dagelijks een portie voer en de drinkbakken bijvullen met de gieter is het wel zo'n beetje naast af en toe een badje volkieperen en wat grit met roodsteen aanvullen. Op zaterdag worden de hokken door Matthijs schoongemaakt en eveneens een badje en wat grit uitgedeeld.

De selectie

Morgen wil ook eens met het mes door de vliegduiven heen, want nadat de vluchten waren afgelopen zijn daar verder nog geen duiven uitgeselecteerd. Nu doe ik dat het hele jaar door, dus voor de laatste vlucht waren er zo links en rechts al wel gesneuveld. Het wordt nu tijd om de balans eens goed op te maken en te zorgen dat het aantal wordt gereduceerd tot een getal waar we de winter mee door willen.

Bij de oude duiven wordt natuurlijk vooral naar prestaties van dit jaar en voorgaande jaren gekeken. Bij de jonge duiven is dat wat lastiger. Ik ben geneigd meer waarde aan de prestaties van de duivinnen te hechten, dan die van de doffers. In de praktijk blijken de beste duivinnen het ook vaak als jaarling prima tot goed te doen, maar bij de doffers valt me dat met regelmaat erg tegen. Ik heb geen idee of dat alleen bij mij op het hok zo is, of dat je dat algemeen kan aannemen. Wie weet het?

Hoe dan ook, morgen wordt het een slagveld, want volgens mij zitten er nog een 20 teveel...

Huldigingen

Vorige week hadden we zowel op vrijdag als zaterdag een kampioenenhuldiging. Die van de Kring was vrijdagavond en zaterdagmiddag- en avond die van Regio 3. In de kring was ik voor het tweede jaar op rij 1e Aan- en Onaangewezen Generaal Snelheid :-)

Een mooie verrassing was dat ik tevens werd gehuldigd als Keizergeneraal (alles bij elkaar opgeteld aan- en onaangewezen inclusief dag- en overnachtfond). Vorig jaar kwam ik daar nog niet aan, nu blijkbaar wel en het is ook nog eens een bijzondere trofee!

Keizer Generaal Kring 2 (klik voor een vergroting)

In de Regio ben ik dit jaar, na vorig jaar tweede Onaangewezen Generaal Snelheid, nu nipt als eerste geëindigd! Samen met de diverse andere kampioenschappen in de Regio werden de nodige Delftsblauwe borden meegenomen naar huis.

Een aantal weken geleden waren ook al de huldigingen van Fondclub BWRC en de MEC. Bij deze laatste was ik ook al voor het tweede jaar op rij als eerste geëindigd wat altijd een mooie hoeveelheid pakketjes in de vriezer oplevert.

Allemaal kampioenschappen waar ik voor 2011 nog ver van verwijderd was. Op zoek naar en investeren in betere duiven en een goed systeem geeft absoluut rendement! Ook, of juist, als het jaren minder is geweest.