Kampioenschappen Regio en Afdeling

Het jaar 2014 kan de boeken in als een superjaar.

28-9-2014

Kampioenschappen Regio en Afdeling

Het jaar 2013 kon ik afsluiten als mijn beste vliegseizoen ooit. Dat evenaren in 2014 zou al heel mooi zijn. Het oude duivenseizoen verliep prima, in de breedte wat beter, maar met name vanwege het missen van 1e prijzen had ik het gevoel dat het minder was. Want de eerste doelstelling is toch winnen!

Erg balen was de onderbreking van een deel van het midfondprogramma door slechte weersomstangheden, code rood voor heel Nederland en het niet inlassen van een midfondvlucht voor oude duiven toen er alleen code rood voor jonge duiven was. Meer dan voorgaande jaren wilde ik proberen de duiven op hun best te hebben in het tweede deel van het oude duivenseizoen. Juist in de periode trainden ze ook veel beter, maar kreeg ik dus amper kansen om te zien of dat terug te zien zou zijn in de uitslagen.

Toevallig werd op de laatste midfondvlucht wél begonnen met de eerste prijs en dat was meteen een dubbelslag want ook de eerste jonge duivenvlucht werd toen gespeeld en daar werd ook begonnen met de 1e prijs. En vanaf die week werd maar tweemaal de 1e prijs gemist in de club veelal met prachtige series op alle niveau's. Op de eerste natourvlucht won onderstaande duivin niet alleen de 1e in club, maar ook in CC en Kring.

Dat tweede deel van het vliegseizoen bezorgde mij - alsof het een eindsprint betrof - vele kampioenschappen, waarvan ik vorige week die van samenspel en kring heb genoemd. Hieronder die van Regio en Afdeling:

Regio 3

  • 5e onaangewezen midfond
  • 1e aangewezen en 1e onaangewezen jonge duiven
  • 2e, 4e, 8e, 9e, 11e, 15e en 18e duifkampioen jong
  • 5e aangewezen en 1e onaangewezen natour
  • 2e en 6e duifkampioen natour
  • 2e aangewezen en 1e onaangewezen generaal snelheid

Dus nog beter als vorig jaar!

Afdeling 8 GOU

  • 1e aangewezen en 3e onaangewezen jonge duiven
  • 6e, 10e en 19e duifkampioen jong
  • 4e onaangewezen natour
  • 5e aangewezen en 7e onaangewezen generaal snelheid

Het zal wederom niet meevallen om dit seizoen volgend jaar te evenaren, maar dat is dan juist een mooie uitdaging. Daarnaast heb ik eigenlijk nog veel belangrijkere ambities tijdens het vliegseizoen en dat is wekelijks meedoen voor de 1e prijs. Dat lukt in de vereniging aardig, maar op de volgende niveau's wil ik daar vaker voor in aanmerking komen dan de afgelopen twee jaar.

Eind vorig seizoen heb ik daarvoor een investering gedaan die nog niet het beoogde rendement heeft opgeleverd. Ik denk zelf dat de oorzaak daarvan misschien wel meer met de omstandigheden te maken heeft dan met de kwaliteit.

Je merkt het vaker dat de resultaten van net aangeschafte duiven het eerste jaar nog niet zijn wat je er van hoopt of verwacht. Maar na een jaar acclimatiseren komt het dan allemaal goed.

Daarnaast kon ik de aangeschafte duiven door hun leefijd (geboren juli/aug 2013) ook niet vanaf het begin van de kweekperiode inzetten, waardoor er meer kruisingen van deze duiven op de natour ingezet konden worden dan met de jonge duivenvluchten. Desalniettem zijn de eerste resultaten niet slecht, maar komend seizoen hoop ik meer van de kwaliteits injectie terug te zien.

Vraag je je af waar ik het over heb? Zie onderstaande foto en daar heb ik er nog een paar meer van.

Late jonge duiven van de vliegers

Naar aanleiding van de medling in mijn vorige stukje zijn er inmiddels aan aantal jonge duiven van de beste vliegers gereserveerd, maar ze zijn nog niet allemaal weg. Ze zijn inmiddels wel bijna allemaal speenrijp of gespeend. Dus wil je (ook) kampioen worden? Reageer dan :-)