Laatste midfond- en eerste jongeduivenvlucht

Einde Zoetemelk periode...

27-7-2014

Laatste midfond- en eerste jongeduivenvlucht

De afgelopen weken waren niet de prettigste als duivenmelker. Om nog maar over die van lossingsverantwoordelijke te zwijgen.

Vorige week

Vorige week hadden we alleen een dagfondvlucht en de jonge duiven kregen 'code rood' van ons inmiddels minder geliefd NPO bestuur. In het begin van de week had ik de verwachting bekeken en mijn planning gemaakt. Een paar duivinnen naar Tours, de rest van de ouden met de jongen mee.

Doordat de vlucht van de jongen niet doorging viel de planning helemaal in de soep. Maar drie duivinnen opgevoerd voor de dagfond en voor de rest geen vlucht mogelijk. Nogmaals bedankt NPO. En ook de afdeling bedankt door geen midfondvlucht in te lassen met vrijdag inkorving voor de ouden. Dat kost namelijk geld.

Maar goed, dat kan ik niet veranderen, dus conform planning de drie duivinnen ingezet voor Tours, wat op de dag van inkorven werd ingekort naar Gien. De duiven werden daar mooi vroeg gelost en leverde me het zoveelste Zoetemelkje op dit jaar, maar wel een prima 30e NPO. De eerstgetekende (Quick 365) miste, de derde getekende pakte een leuk prijsje ergens halverwege.

Afgelopen zaterdag

Afgelopen week hadden we dan eindelijk weer een weekend dat gelost mocht worden voor alle disciplines en het ook kon. De midfondvlucht werd vervlogen vanuit Soisson, 327 kilometer vanaf Elst in rechte lijn. De lossingstijdstippen van de jongen en oude duiven waren zodanig, dat de jonge duiven kort voor de oude duiven werden verwacht. Op zich vind ik dat jammer, want ik vind twee keer genieten van aankomsten leuker dan één keer. Maar daar niet over klagen, want de weekenden dat er niks te kijken is zijn vele malen erger.

De jonge duiven werden voor 13 uur verwacht en om 12:51 vielen er een 10-tal seconden na elkaar twee oude duiven die ik niet had gespeeld op de mindfond, maar wel als vrachtduif mee had met de jongen. Binnen een halve minuut arriveerde de eerste jonge duif na één rondje vliegen. Daarna volgden de duiven mondjesmaat, alles kwam uit oostelijke richting. Desalniettemin was het resultaat in de club goed te noemen: 1-6-7-10-12-13-14-18 enz tegen 274 duiven. In de CC werd met de tweede begonnen en in alle spelverbandenruim 20 duiven in de prijzen 1:4 van de 48 ingezette duiven. Op zaterdag waren er 45 van de 48 terug, vandaag is niets nagekomen.

De eerste jonge duif komt uit Tripple One, een van m'n beste jonge doffers van vorig jaar. De tweede en vierde (aangewezen jonge duiven) zijn er halfbroer en -zus van, dus dat ziet er goed uit!

Dan de midfondvlucht. Tussen de jonge duiven door vielen dus ook de duiven van de midfondvlucht. Zij haalden een lagere snelheid dan de jongen, wat ook verwacht was omdat ze in Frankrijk met noord in de wind te maken hadden. Als eerste viel Spider Girl 148, welke als 2e getekende was ingekorfd. Zij wint hiermee de 1e prijs in de club en ook in groter verband een prima kopprijs.

Zij is een halfzus van o.a. Big Ben en Big Sister. Ook van deze vlucht vliegt ongeveer de helft (9/19) zich in de prijzen.

Zoetemelk

Het was voor mij dus een prima weekend gezien de uitslagen. Op beide vluchten wordt begonnen met de eerste na talloze 2e prijzen dit jaar. Dat is doorbroken en dan meteen maar met een dubbelslag, Dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen :-)))