En weer drie weken verder

Licht wisselende prestaties...

22-6-2014

En weer drie weken verder

Inmiddels zijn we drie weekenden verder en zijn er alweer de nodige vluchten afgewerkt. De tweede dagfondvlucht vanuit Salbris was zeker geen succes en ook de midfondvlucht was niet bijzonder. Tegen 152 duiven in de club werd begonnen met 9-13-16, het enige goede daaraan was dat de aangewezen duif als eerste arriveerde. Het was de duivin Snel Dirkje welke twee weken eerder op Gien nog de 5e plek pakte in de club.

Je las her en der dat het een 'rare' vlucht was, maar ook dan moet je gewoon duiven hebben. Maar met name van Salbris ontbraken er op zaterdag nog een aantal duiven op het appél, waaronder niet de minsten naar mijn idee. Alles kwam op zondag na, op ééntje die er maandag was. Al deze laatkomers zijn het volgende weekend niet gespeeld, maar de uitslag op de tweede mindfondvlucht was er eentje om van te genieten

Met behoorlijke kopwind arriveerden er van bijna 400 km afstand 4 duiven in twee minuten. Ondanks dat ze pal uit de goede hoek kwamen, ben je dan toch bang dat het wat verder in de uitslag zal zijn. Niets bleek minder waar, want in de club werden die vier alleen verslagen door een duif van clubgenoot Wim Bos die op Teletekst kwam!

Maar ook in de Kring en Regio bleek het min of meer de beste serie te zijn: 9, 15, 22, 23 en 25 tegen 2373 duiven. De eerste was een duivin die hiermee dit jaar al voor de derde keer bij de eerste 10 in de Regio vloog, opgevolgd door Madam 823, Epke en Fast Blue 151.

Na deze prachtige uitslag was het op naar het volgende weekend met dubbelvluchten, welke tot nu toe niet echt bevallen waren. Na de tegenvallende resultaten had ik besloten om minder duiven op de dagfond te zetten en de meesten op de midfond door te spelen. Voor Bourges werden dus maar 6 duiven ingekorfd en op de midfond stonden er na het inkorven 23 op de lijst.

Vanuit St. Quentin werd jammer genoeg de de goede uitslag vanaf Meaux niet geëvenaard, maar de duiven kwamen zeker niet slecht en zorgden voor een behoorlijke serie. Helaas vlieg ik in zowel CC als Kring tegen de twee veruit sterkste hokken van de regio (hoewel ik ze vorig jaar over het hele seizoen de baas was), waardoor ik vaak een onevenredig aantal duiven voor me moet dulden in de club en twee genoemde spelverbanden.

Het enige wat ik trouwens kan en moet doen is ze proberen voor te zitten trouwens en daar werken we hard aan! Het meest vervelende hiervan is dat je vaak beduidend minder punten pakt voor de regio (omdat die uit kring gehaald worden) dan concurrenten die na je klokken maar in een andere kring vliegen.

Uiteindelijk is de uitslag in de club 5, 8, 9, 10, 11 in de Kring 14, 19,  25, 26, 27 en in de Regio 23-40-53-55-56 enz met 12 prijzen van 23 duiven. De eerste was fast Blue 151 die vorige week ook nog de 5e prijs won in de club. Als derde arriveerde Madam 823 om de aangewezen punten te bezorgen. Ze is overigens de oudste duif die ik speel (van 2010).

Foto's van o.a. Fast Blue 151 en Madam 823 voeg ik later toe...

Op Bourges waren dus 6 duiven gezet, drie doffers en drie duivinnen. Daarop werd vrij verrassend met de 2e in de club en de 30e NPO begonnen en binnen een uur alle duiven thuis. Ook de tweede zat er goed bij (vorig jaar als jonge duif m'n eerste op Nationaal Mantes la Jolie).

Door de NW in Nederland kwamen alle duiven overigens pal uit het oosten, bijzonder dat op beide vluchten alsnog de kopduiven aan onze kant van de afdeling zitten. Ik moest dus in plaats van recht vooruit de hele tijd naar links kijken: