Prima uitslag eerste midfondvlucht

Goed herstel van vorig weekend...

2-6-2014

Prima uitslag eerste midfondvlucht

Pfff, wat waren beide uitslagen vorige week slecht. Was twee dagen voor het inkorven nog bij dierenarts Mariën geweest en had daar hetzelfde te horen gekregen zoals de afgelopen 2-3 jaar. Alles goed. Waarom ga je dan zou je jezelf moeten afvragen...

Gezien het vluchtverloop en dat ik om me heen overal rare uitslagen zag én dus net in België geweest was, had ik eigenlijk geen zin om daar weer heen te karren. Ze moesten het zaterdag zelf maar laten zien dat het een off-day was. Weet zeker dat ik enkele jaren geleden (voor 2011) wel volledig in de paniek geschoten zou zijn en minimaal naar een dierenarst zou zijn gecrosst en al dan niet op diens advies een kuurtje in het water zou hebben geknikkerd.

Niet dat zoiets dan überhaupt hielp overigens. Zelden in ieder geval en dan meestal ook maar voor één week. Het is wat mij betreft heel simpel: goede duiven hoef je niks aan te doen, slechte duiven kun je niks aan doen!

Afgelopen zaterdag beschaamden de duiven het vertrouwen dan ook niet. Het lukt het hele jaar tot op heden al niet om een eerste te vliegen, maar ook zonder de eerste kun je prima uitslagen neerzetten. In de club werd tegen 213 duiven begonnen met 4-5-8 en 15 prijzen 1:4 van de 30 gezette duiven. In de kring 16 prijzen en in de regio 17 prijzen, beginnend met 29-46-55-71 tegen 3147 duiven!

De eerste was een duivin welke als ei bij Patrick Wemmenhove deze kant was op gekomen. Ze komt uit een zoon van de Blauwe 029 x een Lub Snoek duivin. De tweede was een jaarling doffer welke als jonge duif o.a. 1e van Meaux won in de club en ook dit jaar reeds een 4e en nu dan een 5e pakt.

Verder was het vooral duivinnen wat de klok piepte, o.a. als 3e Spider Girl 148 welke vorige week nog de 3e vloog vanuit Gien.

Ik moet eens goed kijken welke kant het opgaat met de doffers, want die presteren voorlopig niet zoals de duivinnen doen. Wie het weet mag het zeggen.