Slechtste weekend van laatste drie seizoenen

Eerste stap jonge duiven gemaakt

25-5-2014

Slechtste weekend van laatste drie seizoenen

Vorige week nog een prima uitslag vanuit Quievrain met in de regio tegen 4855 duiven de 8e, 46e, 48e, 77e, 81 enz en 21 prijzen met 40 duiven mee. De eerste twee duiven waren twee duivinnen die ook de allereerste vlucht nummer één en twee op het hok waren (2 en 3 in de club). De derde een rechtstreekse AS doffer (als ei gehaald) en de 4e een volle zus van de pas achtergebleven Red Marco. Zij heeft samen met enkele andere duivinnen tot en met deze vlucht dit jaar nog niet gemist!

Dan het afgelopen weekend. Nog nooit van m'n leven zette ik zoveel duiven in op een dagfondvlucht (30), maar wat was het resultaat slecht. In de club werd het nog 3-5-12 en 6 prijzen van de 30. In de afdeling was de eerste duif goed voor de 90e NPO, maar spelen er maar 4 prijs!

Ook St. Quentin was slecht. In de club wordt begonnen met de 8e en vliegen er 3 van de 12 prijs. Op beiden vluchten geen enkele aangewezen duif in de buurt van de prijzen, sterker nog die van Gien waren met afslaan niet eens thuis.

Op beide vluchten was het verloop wat apart te noemen, maar dat is geen excuus. Ze moeten er altijd zijn. Zulke vluchten hadden we vorig jaar ook en toen draaide ik ze wel.

Ondanks het trage en teleurstellende verloop zijn Matthijs en ik er samen nog vol tegenaan gegaan na het afslaan en hebben we al onze jonge duiven geënt tegen pokken, in totaal zo'n 130 stuks (68 vroegen en 35 voor de natour en 30 van Matthijs). De vroege jongen hebben we met niet te veel in een mand in de kar gezet en daarna de drinkgoten gevuld. Voor het enten had ik ze eerst gevoerd zonder water te geven om ze zodoende wat vlotter laten leren drinken in de mand. Zondagmorgen in de mand ook nog een keer gevoerd en gelegenheid gegeven om te drinken en daarna even een kilometer verderop uit de kar losgelaten.

Toen ik zelf thuiskwam zag ik een aantal jongen aan de buitenkant van de ren water drinken, dus die hadden bepaald nog niet in de mand gedronken. Hebben ze nog wat te leren, zal ze nog genoeg kansen geven :-)

En nu verder naar volgende week. Ik ben niet van plan om enig blind kuurtje te geven, aangezien ze afgelopen week nog prima in orde werden bevonden door Mariën. Lijkt me sterk dat ze in een enkele dag ziek kunnen worden. Komen ze volgende week ook weer slecht, dan is de keuze die ik nu maak wellicht niet de beste geweest. Maar dat zien we dan wel weer...