Druk druk druk druk

Kweek in volle gang

19-1-2014

Druk druk druk druk

Afgelopen weken niet echt tijd gehad om wat voor de website te schrijven. Druk met allerlei werkzaamheden voor Krab Services en ook DreamPigeons. En daar mag je niet over klagen in deze tijd dus dat doen we ook maar niet. Daarom door de weeks amper tijd voor de duiven en als je dat in het weekend probeert in te halen blijft er geen tijd over voor schrijverij.

Het laatste stukje is dan ook van ruim drie weken geleden, waarin ik het nog had over de kampioenenhuldiging van de afdeling. In totaal mocht ik op drie onderdelen present zijn voor de foto, hieronder eentje daarvan.

De Generalen Snelheid Afdeling 8 2013

Het is voor niemand een vanzelfsprekendheid hier tussen te staan, maar we gaan er komend seizoen wel weer voor :-)

Vorige week zijn de eieren van een aantal kweekkoppels omgelegd naar voedsterkoppels en eveneens de vliegduiven gekoppeld, dus komende week leggen die beiden hopelijk aardig tegelijk. Dan kunnen we weer een paar koppeltjes eieren overleggen, waarna een aantal kwekers zullen worden omgekoppeld op andere duivinnen.

Tevens wil ik dan proberen een aantal aangeschafte duiven mee te koppelen, zodat ik ook daarvan al dit jaar nazaten met de jonge duiven kan gaan testen. Om wat te weten te komen zul je immers moeten kweken en spelen en dat proberen we dan ook zoveel mogelijk te doen.

Gekoppelde duiven op vlieghok

Een aantal van de aangeschafte duiven komen van Willem de Bruijn uit de bewezen kwekers, o.a. uit enkele van zijn eerste Heremans-Ceusters duiven. Hopelijk zit er eentje bij die wat doorgeeft van wat ze daar wekelijks in Reeuwijk presteren. Ik ben in ieder geval benieuwd.

Het weer zit voor de kweek voor iedereen tot nu toe mee. Hoewel ik van mening ben dat de temperatuur er niet zo veel voor doet. Althans, meer voor de liefhebber dan voor de liefhebber. Vorig jaar koppelde ik de vliegduiven namelijk met temperaturen die 's nachts tot -10 daalden en het jaar ervoor zelfs tot -15 graden. Beide keren legden ze prima. Voor mij voldoende in ieder geval, want het is immers ook geen legwedstrijd, alleen prettig als ze regelmatig leggen. Met acht en negen dagen het eerste ei is bij mij altijd een uitzondering, meestal legt 50-75% met de 10e en 11e dag en dat is mij prima.

De oude duiven zijn nog niet los geweest, hoewel ik afgelopen week wel de neiging had om ze vast over te wennen naar het oude duivenhok terwijl alles liep te drijven. Ben echter te huiverig voor de roofvogel, aangezien de overbuurman, due ze de hele winter loshad, sinds een week of twee ook niets meer loslaat omdat er iedere dag eentje opgehaald werd. En ik ben eigenlijk niet van plan om dat warm buffet aan te gaan vullen voor de rover. Bovendien begint onze afdeling maar weer eens een week later met vliegen (terwijl we altijd al de laatste waren), dus ik denk voldoende tijd te hebben straks.

Dat was het voor deze keer. Hopelijk volgende week weer...