Winterkampioen!

Lijn Blauwe 029 doet het goed op twee fronten

16-12-2013

Winterkampioen!

Ook al zegt het niet heel veel over de prestaties in de zomer, als ik meedoe aan een tentoonstelling wil ik graag een prijsje hebben. Maar zoals het nu lijkt gaat dat bij de lijn van de Blauwe 029 samen.

Vorige week was Epke als absolute verrassing de mooiste van bijna 200 duiven was op de streektentoonstelling georganiseerd door onze eigen club. Maar ook de Blauwe 029, zijn zoon Beauty Jr en zijn moeder Beauty 323 haalden samen een 1e, 2e en 3e prijs.

Tentoonstelling Ons Genoegen - Ede

Dit weekend had ik hen voor de tweede week op rij (en meteen ook de laatste) weer naar een tentoonstelling gestuurd en ook nu pakten ze alledrie hun prijs, respectiefelijk een 9e, 3e en 2e. M'n beste jonge duivin van dit jaar Fast Blue 151 behaalde een 4e prijs en is ook een dochter van de Blauwe 029. Blijkbaar vinden de keurmeesters ze ook niet onaardig, dus dat is mooi meegenomen :-) Epke was trouwens thuisgebleven.

Nog een schoonste van het geheel

Een dochter van de Blauwe 029 x Beauty 323 (duiven op de foto hierboven) waarmee ik samenkweek doe werd dit weekend bij de zustervereniging in Elst als schoonste van het geheel gekroond. Bovendien was zij ook de moeder van De 111, beste jonge doffer van dit jaar. Daarnaast behaalde een halfzus (zelfde moeder) ook nog een 3e plek.

Al met al doen deze duiven het dus goed in de wintercompetitie :-)

Kweek

Maar het draait natuurlijk om het vliegseizoen en daarvoor worden de eerste voorbereidingen alweer getroffen. Zonder bijlichten en vanaf het wintervoer zijn afgelopen week de voedsterdoffers en -duivinnen bij elkaar gelaten. Inmiddels wordt daar ook bijgelicht, net zoals de kweekdoffers en -duivinnen.

Zodra de voedsters gelegd hebben worden de kwekers gekoppeld en worden de eieren bj de voedsters in twee keer weggehaald (met 2 dagen verschil). Als het goed is legt alles dan ongeveer tegelijk zodat de eieren van de kwekers overgelegd kunnen worden. Dus binnen 14 dagen is het kweekseizoen hier ook begonnen.

Voor de kweekboxen heb ik nog wat plaatmateriaal besteld voor de inrichting. Eigenlijk had ik dat nog niet willen doen, omdat ik op de Eijerkamp VIP dag nog wel verwacht iets slims te zien, wat ik ook zou kunnen toepassen. Maar aangezien ik ze dan als het goed is al bij elkaar heb, moeten ze toch ergens op kunnen zitten...

Tot de volgende keer!