Hele klus om nieuwe kweekboxen te plaatsen

Tentoonstellingenen enzo...

1-12-2013

Hele klus om nieuwe kweekboxen te plaatsen

Door beursbezoek en drukke werkzaamheden voor DreamPigeons vorige week niet toegekomen om wat te schrijven. Tevens was ik niet helemaal fit, zodat ik het grootste deel van de zondag horizontaal heb doorgebracht. Maar nu naar het heden.

Gisteren samen met Matthijs de hele dag bezig geweest met de nieuwe kweekboxen. Eerst de plek leeghalen waar ze moesten komen, dat alleen al was een klus op zichzelf. De manden die ik in de loop van de tijd heb verzameld hadden we even buiten geparkeerd...

Het resultaat was in ieder geval dat we konden beginnen met het afwerken van de wanden en een houten vloer konden leggen. Daarop een frame voor de vier kweekboxen waarna was het een kwestie van de reeds in elkaar gezette aluminium delen te plaatsen.

Toen deze stonden direct het plafond erop. Is toch altijd meer werk dan je denkt. Het plafondje moet nog vastgezet worden en dan wacht nog de afwerking en inrichting van de boxen. Gestaag doorgaan, dan komt het wel af!

De bedoeling van de kweekboxen is om er enkele doffers naar keuze in te plaatsen om daarmee stierenkweek te doen. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan in grote broedboxen van 120 x 70 x 70 cm. Op zich is me dat prima bevallen. ware het niet dat het bevruchtingspercentage/aantal jongen per koppeling maar gemiddeld 75% was. Ik hoop dat te verbeteren met veel ruimere kweekboxen van 150 cm diep, 100 cm breed en ruim 200 cm hoog.

Vanmiddag een aantal duiven door de hand laten gaan om te bepalen welke er naar de tentoonstelling mogen. Vond ik het wat, hadden ze nog een oude pen of een werkpen, valt niet mee om er een paar op te scharrelen. 

Er ligt ook nog aardig wat werk op me te wachten voor de tentoonstelling van de eigen vereniging. Dat komt ieder jaar eigenlijjk slecht uit, omdat richting het laatste kwartaal van het jaar eigenlijk altijd ook één van de drukste periodes in het jaar is vanwege de veilingen op DreamPigeons.

Maarja, we kunnen moeilijk de tentoonstelling in april gaan houden omdat mij dat beter zou passen. Ook dan hoop ik trouwens voldoende ander werk te hebben :-)

Tot de volgende keer.