Snelbouw Krab & Co

Weinig te beleven bij de duiven

3-11-2013

Snelbouw Krab & Co

De afgelopen weken valt er eigenlijk bitter weinig te beleven bij de duiven. In alle hokken staan voersilo's voorzien van Matador Rui, een pan water en daarnaast om de paar dagen vers grit  en mineralen.

Op de vlieghokken vul ik de pan met water af en toe met 5ml Backs Gluta-Amin per liter water. Backs Glut-Amin is een supplement wat er voor zorgt dat er geen tekorten zijn van aminozuren die nodig zijn voor de opbouw van de eiwitten. Met name de jonge duiven hebben na het seizoen nog een aardige klus om hun verenpak te vernieuwen, dus om te zorgen dat ze tegen het eind van het jaar een keer klaar zijn, kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

Snelbouw

Gisteren samen met Matthijs de nieuwe afdeling voor de oude duiven in elkaar getimmerd. Nou ja, timmeren. De tacker van Bouwbedrijf van Esseveld deed het feilloos. Alle planken waren al in de grondverf gezet, de spantjes voor het dak en het kozijn in het voren gemaakt (door de buurman) en de vloerbalken hadden we vorige week al bevestigd. Het ging dus als een straaljager. Hieronder het resultaat:

De afwerking zal wel minstens zoveel tijd in beslag gaan nemen. De nokvorsten zijn in bestelling en ik denk dat er eigenlijk ook vrij vlot windverem opgemaakt moet worden, want die wind van tegenwoordig...

Paratyfuskuur

De kweekduiven gaan binnenkort over op Matador Rust, want of die hun laatste pen nu wel of niet optimaal volgroeid zal zijn, maakt om te kweken niets uit.

Deze week ga ik beginnen om alles te kuren tegen paratyfus. In totaal drie weken en na twee weken zal alles geënt worden. Je leest ook nu weer allemaal tegenstrijdige berichten, maar ik zie geen aanleiding om het anders te doen dan vorig jaar.

Volgende week hebben we de kampioenenhuldiging van de Regio, wellicht dan daarvan een fotootje in 'De afgelopen week'.