Rui vordert gestaag bij de vliegduiven

Kweekduiven al mooi glad

27-10-2013

Rui vordert gestaag bij de vliegduiven

De laatste weken staat elke zaterdag voor een deel in het teken van onderhoud aan de hokken. Tegelijk met het hout voor de nieuwe afdeling heb ik ook meteen voldoende rabat meegenomen voor de achterkant van het oude duivenhok, waar behoorlijk wat rotte plekken in zitten. De afgelopen zaterdagen zijn al deze planken netjes in de grondverf gezet en gisteren hebben we de vloer voor de nieuwe afdeling reeds gewaterpast (?), dus de komende weken kunnen we aan de bak.

De kweekduiven zitten al enige tijd gescheiden en de laatsten beginnen mooi glad te worden. De vliegduiven zijn natuurlijk nog steeds behoorlijk in de rui. Ik heb er vandaag een aantal in de hand genomen om eens te kijken hoe het er voor staat en de meesten hoeven nog maar twee pennen te gooien. Dus dat ziet er prima uit.

Binnenkort moet ook de inrichting voor de kweek weer op orde gebracht worden. Vorig jaar heb ik enkele kweekboxen gemaakt, wat op zich erg goed is bevallen. Aangezien ik voldoende ruimte heb, ga ik dat toch wat veranderen. Ga het nog druk krijgen als ik er zo over nadenk wanneer ik het allemaal af wil hebben...

Vrijdag 18 oktober was de huldiging van de kampioenen van 2013 in Ingen van het Samenspel Rhenen-Ingen-Elst, waarvan we een aantal mooie prijzen mee naar huis konden nemen.

Huldiging kampioenen 2013 van Samenspel Rhenen-Ingen-Elst

Huldiging kampioenen 2013 van Samenspel Rhenen-Ingen-Elst

Heel veel meer heb ik niet te vertellen, dus tot de volgende keer!