Eerste kampioenenhuldiging achter de rug

Veiling op DreamPigeons met jonge duiven uit de beste kwekers...

6-10-2013

Eerste kampioenenhuldiging achter de rug

Afgelopen vrijdagavond stond de eerste kampioenenhuldiging van 2013 op het programma. Zoals vorige week al aangehaald be ik dit jaar voor het eerst lid van de Midfond Evenementen Club van Regio 3. Een kampioenschap over alle midfondvluchten van de oude- en jonge duiven.

En over 2013 mocht ik me de beste noemen. Het was een leuke avond die niet ver van huis werd gehouden, namelijk in het clubgebouw van de zustervereniging hier in Elst. In de kleine uurtjes kon ik naar huis met een grote krat vlees voor het 1e kampioenschap en een vleesschotel voor de 1e prijs, uitstekend geregeld!

Afgelopen week druk geweest met gegevens klaarmaken voor de eerste veilingen op www.dreampigeons.com van Cees & Maurice Everling en die van mezelf. In beide veilingen prachtig aanbod van het beste van het hok!

In de veiling o.a. twee jonge duiven uit het Superkoppel (geen introductie nodig al je m'n site vaker bezoekt), een halfbroer en -zus van Epke (4x 1e), een volle broer en zus van de Blauwe 211 en Fast Blue 151 (topvliegers) en twee broers van Tripple 1 (de beste jonge doffer van dit jaar). Betere heb ik niet! Daarnaast wordt Big Ben (8e Nationale Asduif Jonge Duiven) en Mr. Morlincourt (5e Teletekst Morlincourt) aangeboden!

Klik hier om rechtstreeks naar de veiling te gaan!

De duiven hebben inmiddels twee weken karnemelk in het water gehad en zijn goed aan het ruien geslagen. Natuurlijk een voorwaarde om volgend jaar weer te kunnen presteren.

Ook is al een eerste selectie gemaakt bij de vlieg- en kweekduiven. Duiven die betreffende (kweek)prestaties het afgelopen jaar niet hebben voldaan worden voedsterduif. Duiven die op gezondheid te kort kwamen zijn er al (lang) niet meer :-)

Tot volgende week!