Laatste vlucht vanuit Creil: 3, 5 en 10 in SFG, 2 en 3 in BWRC

Nieuwe seizoen vorige week al begonnen

22-9-2013

Laatste vlucht vanuit Creil: 3, 5 en 10 in SFG, 2 en 3 in BWRC

De vorige week met één dag uitgestelde vlucht vanuit Creil heeft nog een prima resultaat opgeleverd in beide fondclubs. Helaas waren er wegens de weersverwachting maar weinig duiven op ingekorfd. De uitslag was prima en leverden de volgende kampioenschappen op:

Superfondclub GOU:

  • 3e Onaangewezen jonge duiven
  • 3e Aangewezen jonge duiven
  • 2e Superkampioen jonge duiven

Fondclub BWRC:

  • 1e Onaangewezen jonge duiven
  • 3e Aangewezen jonge duiven
  • 2e Superkampioen jonge duiven

Zo, dat was nog een nawee van het vliegseizoen 2013. Naast de diverse feestavonden ben ik inmiddels alweer druk bezig voor het komende kweek- en vliegseizoen. De afgelopen tijd waren de kweekduiven al gescheiden en de meeste voedsterkoppels ook.

Die hebben nog wat jonge duiven uit de beste kweekkoppels grootgebracht en tevens enkele jonge duiven welke ik wil gaan gebruiken in het kweekhok. Zo heb ik één van mijn beste kweekdoffers nog 4 jonge duiven gekweekt samen met een aangekochte duivin van Chris Aalpoel uit zijn Superkoppel. Dat koppel gaf al echte toppers (dochter met 6x 1e, dochter met 3x 1e), maar ook de moeder van de 1e NPO van dit jaar op het hok W. & F. Ebben.

Daarnaast zitten er enkele aangekochte duivinnen van 2012 klaar om komend kweekseizoen hun kunsten te tonen. Wat goed is komt snel en samen met het motto 'kweken en spelen' hoop ik volgend jaar ook weer wat bijzonders te kunnen ontdekken voor op het kweekhok.

Uiteraard vindt momenteel ook de selectie plaats. De duiven op het kweekhok welke hebben onvoldoende gebracht gaan het komende jaar maar eens als voedster dienen. Welke duiven blijven op het vlieghok, welke oude duiven verhuizen naar het kweekhok. Je bent er maar druk mee als duivenmelker.

We zijn net als vorig jaar weer aan een karnemelk kuur begonnen. Ik denk dat ik na zo'n seizoen als dit niet teveel moet wijzigen. Dat kwam gisteren op de Jeugddag bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp ook nog ter sprake.

Ik vertelde dat ik de achterkant van het vlieghok ging vervangen en dat dan meteen wilde isoleren. Evert-Jan adviseerde mij om dat vooral niet te doen, wat goed is, moet je goed laten. Hoewel ik vind dat je altijd moet proberen te verbeteren, denk ik dat ik dit advies maar op volg. Wat wel doorgaat is dat ik er een afdeling aanbouw voor de oude duiven.

Dit om reden dat de rechtse afdeling 's morgens altijd kil aanvoelt, doordat de ochtendzon wordt tegengehouden door de bomen achter het jonge duivenhok. De beide andere afdelingen voelen wel goed aan en ondanks dat ik dit seizoen op de rechtse afdeling een 5e NPO vanaf Morlincourt heb gedraaid ben ik niet te spreken over de prestaties daar.

Het hout is al gehaald en ligt nu te drogen, daarna in de grondverf en aflak, nog een hoop te doen dus!

CU next week!