En nog maar eentje

Goed ingespeeld op verwachtingen door Regio's...

28-7-2013

En nog maar eentje

Pffff. Hoewel ik niet mag klagen over de resultaten, hoop ik niet dat de laatste vier vluchten de trend is. Voor de vierde vlucht op rij (vorige week zelfs twee in hetzelfde weekend) pak ik een Joep Zoetemelkje en tevens voor de vierde keer op rij achter clubgenoot Wulf van Laar.

Een schande is het ook niet natuurlijk, Wulf is al jaren dé te kloppen man hier in Elst en de regio. Daarbij kan het ook nog eens maar één plekje beter en had Wulf op twee van deze laatste vier vluchten de allersnelste van de regio, waarvan eenmaal ook de snelste van de gehele afdeling!

We hadden de afgelopen week een voorbereiding met slechte vooruitzichten voor de vluchtdag. Aan het einde van de week leek het erop dat met name korte vluchten bij een tijdige lossing doorgang zouden kunnen vinden. De afdeling speelde daar goed op in door de afstand wat in te korten en gelukkig konden de duiven voor het onweersfront gelost worden.

Hoewel het er voor de duiven thuis moesten komen al behoorlijk dreigend uitzag, waren de aankomsten veel vlotter dan tot nu toe bij de jonge duiven was geweest. Bijna iederen had in een tijdsbestek van minder dan een half uur 75% of meer thuis.

Hier verwachtten we de eerste duiven vanaf 10:45 en vanwege de weersomstandigheden dacht ik dat er wel eerst oude duiven zouden komen, die als vrachtduif mee waren om in het ritme te houden voor de natour. De eerste aankomsten bleken toch jonge duiven te zijn, wat natuurlijk twee dingen kan betekenen. De jongen komen goed of de ouden komen slecht. Gelukkig bleek het eerste het geval.

De eerste werd geklokt om 10:47:28, goed voor de 2e in de club, 4e in de RIE, 8e in de Kring en 14e in de Regio. De volgende aankomsten waren op 10:49, 10:49, 10:50, 10:50, 10:50, 10:51,  10:51, 10:52, 10:52, 10:52, 10:53 en 10:53 wat resulteerde in 2, 4, 5, 8, 9, 10 in de club met 50% prijs, maar ook een mooie serie de grotere spelverbanden en in de regio met 20/28 ruim 70% prijs 1:4.

De eerste jonge duif komt uit Old Ace 089 gekoppeld op een eigen gekweekte duivin van het soort van Wulf van Laar.

De tweede is een halfbroer van Nice 835 welke vorig jaar de 4e NPO op Salbris vloog en de derde is een volle broer van de Blauwe 211. Daarover gesproken, helaas is hij nog niet terug van Bourges. Kras 739 van Ben welke vorige week zondag ook nog niet thuis was, zat gelukkig maandagmiddag wel op me te wachten.

Een volle zus van de Blauwe 211 staat na 4 vluchten 1e duifkampioen, waarbij mijn naam trouwens 10 keer bij de eerste 15 staat in de club :-)

Achteraf hadden de duiven gisteren ook na het passeren van het onweersfront in de middag gelost kunnen worden, want toen werd het prachtig weer. Maar dat weer was op geen enkele manier in de weersverwachting naar voren gekomen, wat maar eens temeer aangeeft dat voortijdig aflassen van een vlucht - zelfs een dag van tevoren - zotternij is. Dus wat mij betreft is er door Afdeling 8 Zuid prima ingespeeld op de verwachtingen en hoop dat ze dat vaker zullen doen.

Van dat goede weer hebben we 's middags gebruik gemaakt om de jonge duiven voor de natour nog een stukje weg brengen, zowel de eigen als die van Matthijs. Morgen is het namelijk al de eerste africhting en over twee weken zit de eerste wedvlucht van de natour er al op!