Twee Zoetemelkjes op één dag.

Achterblijvers die pijn doen vanuit Bourges...

21-7-2013

Twee Zoetemelkjes op één dag.

Vroeg ik me vorige week al af of dit het zwaarste seizoen sinds lange tijd is, gisteren werd het nog maar eens dun overgedaan. De laatste oude duiven- en dagfondvlucht werd 's morgens om 7:15 gelost in Bourges, 588 kilometer voor Elst, met een NO wind en oplopende temperaturen tot tegen de 30 graden.

In Nederland was het nogal bewolkt in de morgen, waardoor met name de afdelingen boven de rivieren de jonge duiven niet durfden te lossen. Ik denk dat het wachten niet echt in het voordeel van de duiven is geweest, maar zit helaas (of gelukkig - want je doet het nooit goed -) niet in de lossingscommisie.

De verwachting was dat de eerste duiven van Bourges weer zo'n 1100 meter zouden maken, net zoals twee weken geleden. Naar aanleiding van de aankomsten bij Willem de Bruijn werd die verwachting bijgesteld en dacht ik dat kort na 16:30 de eerste duiven van Bourges zouden kunnen vallen en binnen een tien minuten later de jonge duiven zouden kunnen komen.

Helaas voor mij arriveerde niet als eerste een oude duif, maar een jonge duif, welke vlot naar binnen ging en wed geklokt om 16:45:00. Een minuut eerder waren wel twee ouden duiven gevallen, maar die waren mee als invliegers met de jonge duiven. Helaas worden er in onze afdeling niet een soort supervitesse uitslagen gemaakt zoals in afdeling 5 wel het geval is.

Maar de eerste duiven waren dus aan het komen en het waren allemaal losse aankomsten met regelmatig meer dan een minuut ertussen. Om 17:00 rond viel ook de eerste van Bourges, het was weer Quick 365, nu helaas wat later op de uitslag als van Chateauroux. Zowel met de ouden als de jongen werd met de tweede prijs in de club begonnen, waarbij de een mooie serie bij jonge duiven viel te noteren: 2, 3, 4, 6, 7 enz... In de Regio wordt met de 5e begonnen tegen ruim 2600 duiven en 10 van de 28 duiven prijs. Bij de ouden zit Quick 635 nog net in de eerste 100 NPO en vliegen er 5 van de 10 prijs.

De eerste jonge duif was de 13-183, de nestligger van de eerste van vorige week en komen uit Ace 2007 (AS via Wulf van Laar) x Rihanee, de aangekochte duivin van Hand & Evert-Jan Eijerkamp uit de lijn Flits x Ché. Dus al direct succes met deze aankoop!

Zaterdagavond ontbraken nog 7 van de 28 jonge duiven en 3 van de 10 ouden. Vanmorgen om 7 uur zag ik een al een aantal duiven op het dak zitten en toen ik die naar binnenhaalde bleken dat al 4 jonge duiven te zijn. Om 8 uur waren er 6 terug, dus eentje achter. Van Bourges is het erger gesteld en ontbreken de 2e en 3e getekende nu nog steeds (zondag 20:30 uur). Het zijn de Blauwe 211 en Kras 739 van Ben die nog achter zijn, waar ik erg van baal.

Beiden hadden dit jaar nog maar een enkele keer gemist, beiden ook een 1e en Kras 739 van Ben ook nog een 2e, 4e, 5e, 8e en 8e. Gezien de weersvoorspellingen denk ik dat de kans klein zal zijn dat ze nog terugkomen, helaas is dat ook duivensport...

Met de kampioenschappen gaat het bijzonder goed. Op de vitesse 2e in de club, 2e in de CC en 5e in de Kring en op de midfond 1e in de club, 1e in de CC en 2e in de Kring. Met de jonge duiven zijn er pas 3 vluchten geweest, maar ook daar topposities in de verschillende spelverbanden. Een logisch gevolg is dat het generaal snelheid gaat dus ook goed gaat: 1e in de club, 1e in de CC en 2e in de Kring. Nu nog proberen vol te houden tot het einde van het seizoen!