Prima uitslag vanuit Peronne

Hoogtij met opleren jonge duiven

30-6-2013

Prima uitslag vanuit Peronne

Gisteren zijn de duiven vanwege de weersomstandigheden niet in het geplande Meaux, maar een kleine 100 kilometer korterbij gelost en wel om 13:30 uur. Met een redelijke noord-noordwestelijke maakten de duiven toch nog een hogere snelheid dan verwacht.

Voor de derde keer dit jaar arriveerde Kras 739 van Ben als eerste op het hok. Voorgaande keren goed voor een 1e en 4e plek, zo ook nu goed voor de 4e plaats in de club. Al tweede arriveerde Red Marco als aangewezen duif op de 5e plaats na vorige week een mooie 2e te hebben gevlogen. Als derde Big Sister, als vierde Madam 823 en als vijfde de Blauwe 211, allen in de eerste helft van de uitslag met 11 mee is een prima resultaat.

Volgende week hebben we alleen een dagfondvlucht, de duiven die daarop meegaan zijn zo goed als allemaal thuis gebleven dit weekend, mede in verband dat ze afgelopen maandag nog Blois vlogen.

De jonge duiven zijn inmiddels al flink wat keren weggebracht. Hopelijk zien we daar wat van terug op de eerste jonge duivenvlucht(en).