Mooie 2e plaats voor Red Marco met een snelheid van ruim 127 km per uur!

Onbegrijpelijke lossingsstrategie van de afdeling...

23-6-2013

Mooie 2e plaats voor Red Marco met een snelheid van ruim 127 km per uur!

Het weer viel deze zaterdag (gelukkig) weer mee t.o.v. de voorspellingen vroeg in de week. Het is me wel een seizoen dit jaar, zo goed als geen enkel weekend echt mooi duivenweer, maar we moeten het er mee doen. De lossingstijd van onze Afdeling in St. Quentin is echter te bezopen voor woorden. Want waar iedere blinde kon zien dat je het beste de duiven voor 14 uur thuis kon hebben i.v.m. met overtrekkende zone werd bij ons verhuisd van Laon naar St. Quentin om dan tot 11:30 te wachten. Zodoende kwamen de duiven tegelijk met het slechte weer thuis in plaats van er ruim voor.

Met name de duiven de vluchten die gewoon niet voor die tijd thuis konden komen vanwege de afstand zullen echt allemaal niet even lekker vlot zijn verlopen, maar dit was zeer onnodig. Daarbij de lossing in Periqueux om dezelfde tijd, volgens mij was er ook geen enkele fondman die dat kon volgen. Geen morgenlossing maar wel een dagfondvlucht ofzo? Zeg het maar, het zal allemaal wel. Verder maar niet meer over zeggen, gisteren al voldoende gedaan.

Gezien de snelheden van de duiven die al thuis waren bij de verschillende andere afdelingen, hield ik rekening met een behoorlijke snelheid van tussen de 1800 en 2000 meter. Als je dan toch nog onverwachts, want nog zo'n 10 minuten voor ze 2000 mpm zouden maken, al een duif hoort aankomen (want ik stond maar weer eens met m'n rug naar het hok op de laptop te kijken), ben je toch verrast.

Het was Red Marco, welke als jonge duif ook al twee of driemaal de eerste op het hok was, die aan kwam scheren. Na iets getreuzeld te hebben op het dak, liep hij over de antenne en zodoende werd hij om 13:44:11 geconstateerd. Minder dan 2 uur en een kwartier over 285 km!

Eerst Matthijs en Wulf maar proberen te bereiken om te vragen of ze al bij het hok staan, maar beiden namen niet op. Twee minuutjes later arriveert Madam 823, welke na deze vlucht 1e Duifkampioen staat op de Midfond. Ze wint dit jaar toch alweer haar 4e prijs in de eerste 10!

Verder duurt het lang van de 3e komt (6 minuten na de 2e) en nog langer voor de 4e komt (een kwartier na de derde. En als we om 15:00 uur gaan afslaan is er nog geen enkele bij.

Red Marco heeft een hoog Wemmenhove gehalte, want is als ei uit Bant richting Elst gekomen. Uit een kleinzoon van het Superkoppel x Red Diamond (een rechtstreekse, maar oude, duivin van Lub Snoek). Nestmaat van Red Diamond en een andere zus van 2012 vliegen ook niet onverdienstelijk.

Madam 823 komt nog uit een geleende rechtstreekse doffer van Eddy Noël gekoppeld aan Inteelt Kleine Dirk. Zij is ook moeder van o.a.:
Epehy Boy: 1e Epehy tegen 115 duiven (3e tegen 3250 duiven) won, maar ook 2e Duffel tegen 240 duiven (20e tegen 4324 duiven) en vorige week mijn 2e was (5e in de club).
Old Ace 089: 1e Duifkampioen Natour Regio 3 en o.a. 1e Moeskroen tegen 326 duievn (2e tegen 5555 duiven)
En dan ook uiteraard van Madam 823: Zij won in de club reeds 2e, 2e, 3e, 3e, 6e, 7e, 7e, 7e, 8e, 8e, 8e, 9e, 10e, 11e, 14e en 15e!

Na het afslaan zijn gelukkig nog duiven nagekomen, echter Super Boy ontbreekt zondagmiddag nog steeds. Vorige week zijn zus Miss Vervins achtergebleven, nu hijzelf. Niet om vrolijk van te worden en ik baal derhalve nog meer dat er op zo'n domme tijd gelost is. Dat zijn echt duiven die je niet kunt missen!

Na het afslaan tevens de jonge duiven allemaal gepakt en zowel gespoten als gedruppeld tegen luis en in de kar geplaatst waarin de drinkgoten vol water klaar stonden. Ik had ze voor het pakken gevoerd met mineralenpoeder aan het voer geplakt, terwijl ze de hele dag geen water in het hok hadden gekregen.

 

Hoop dat ze op die manier vast wat ervaring opdoen met drinken in de wagen. Uiteraard hebben ze al enkele weken alleen maar kunnen drinken via de drinkgoten aan de ren van het hok, zodat ze er inmiddels echt wel bekend mee moeten zijn.

Update zondagmiddag 14:35

Super Boy is terug!!! Tenminste, hij zit op het dak, maar is zo verrot dat 'ie niet eens naar binnen komt. Kan niet goed zien of hij in orde is of gewond...