Epke wint zijn vierde 1e prijs in de club vanuit Nanteuil le Haudouin

Miss Vervins helaas niet teruggekeerd...

16-6-2013

Epke wint zijn vierde 1e prijs in de club vanuit Nanteuil le Haudouin

De hele week waren de vooruitzichten voor zaterdag uitstekend. De laatste anderhalve dag werden de voorspelling wat anders en zou er zaterdag een front van west naar oost trekken met regen. Door dit front werden de duiven van de meeste afdelingen pas tegen de middag gelost, die van ons om 11:15.

Het was een Midfond Teletekstvlucht, maar door de wind pal uit het westen en dan zo'n beetje kracht 5, wisten we van tevoren dat we kansloos waren, wat uiteindelijk ook blijkt. Met de meeste windrichtingen kun je van een kleine 400 km nog wel een beetje op tijd draaien, maar als het zo hard waait gaat dat domweg niet lukken.

Maar dan kijken we maar gewoon dicht bij huis hoe de verhoudingen liggen en Epke verleende daar zijn volledige medewerking aan door zich om 14:17:13 te melden met een snelheid van bijna 1750 meter per minuut. Het duurde wat lang voor de volgende duiven arriveeerden, dus even krijg je hoop dat het om een echte uitschieter gaat. Dat laatste viel wel mee, maar met 1, 5 en 10 in de club en 10 van de 20 prijs mag ik natuurlijk niet mopperen.

Helaas is Miss Vervins zondag ook niet thuisgekomen van deze vlucht, zodat ik nu binnen enkele weken de twee best presterende jaarlingen ben verspeeld. Twee weken terug bleef Blue Girl achter die dit jaar al 2e, 9e, 10e, 16e, 24e en 25e vloog tegen gemiddeld 200 duiven. Miss Vervins vloog dit jaar al een 1e, 2e en 7e en 12e in de club. Dat zijn duiven die ik niet kan missen :-(