Uitstekende uitslag van Vervins.

Verrassende 1e prijs vanuit Salbris.

9-6-2013

Uitstekende uitslag van Vervins.

De zomer is nu echt in het land. Waar we tot vorige week te maken hadden met temperaturen ver onder het gemiddelde voor de periode van het jaar, zijn we de afgelopen week verwend met echt zomerweer.

Op de hokken was dat ook te merken, overdag werd het al behoorlijk warm in de hokken, terwijl het 's nachts buiten weer afkoelde tot onder de 10 graden. Er stonden dit weekend twee vluchten gepland, waar we van tevoren wisten dat de duiven het met name vanuit Salbris - 565 km - zoals vaker de afgelopen weken niet cadeau zouden krijgen.

Er waren 6 duiven ingekorfd voor Salbris en 19 voor de vlucht vanuit Vervins. De Vervins van enkele weken terug was goed voor een 1-2-3-4 in de club, dus de verwachtingen waren toch wel hoog gespannen, want ze wisten blijkbaar de weg aardig naar huis. De duiven waren om 7:40 gelost em de verwachte snelheid van zo'n 1200 mpm. Om 11:23 arriveerde Kras 739 van Ben als eerste (2e getekende), welke vorige week nog met de 1e prijs in de club aan de haal ging vanuit Nanteuil. 

Een minuut later volgt Red Marco en twee minuten daarna Epke. In de club wordt begonnen met 5, 6, 10. In de kring tegen 1088 duiven goed voor 15, 18, 30 enz en 12 prijzen van 19 gezette duiven. In de regio werd getekend voor 21, 38 en 51 tegen een kleine 3000 duiven. Deze week drie doffers voorop en een mindere dag van de duivinnen.

Dit was de laatste vitesse vlucht, dus na deze uitslagen kunnen de eindstanden opgemaakt worden.

De tweede dagfondvlucht van dit seizoen was die vanuit Salbris. Vorig jaar een verrassende 1e prijs in de club met een 4e NPO op Teletekst, ook dit jaar een verrassende 1e prijs in de club. Het was een duivin gekweekt door Patrick W. te B. welke om 15:56 op de klep viel, terwijl ik in de veronderstelling was dat er in de club al duiven zouden zijn. Zij komt uit een rechtstreekse doffer van Siebren Wierstra gekoppelde op de beste jonge duivin 2006 op eigen hok. In de regio is ze goed voor de 25e prijs tegen 1465 duiven en vliegen er 4 van de 6 in de prijzen!

Aangezien over enkele weken de jonge duivenvluchten al beginnen, heb ik deze week de jonge duiven voor het eerst weggebracht. Hiervan een filmpje hieronder.