En dat is nummer 5 dit jaar!

Kras 739 van Ben wint 1e vanuit Nanteuil le Haudouin

2-6-2013

En dat is nummer 5 dit jaar!

Ondanks dat velen (met mij) het tot nu toe geen mooi seizoen vinden qua weersomstandigheden, ben ik tot heden erg tevreden hoe dat het loopt. Eigenlijk is het wekelijks nog beter dan vorig jaar! Op dit moment staat de teller namelijk al op 5 1e prijzen in de club en allemaal gewonnen door verschillende duiven!

De duiven waren om 10:15 gelost in Nanteuil le Haudouin, voor Elst een 371 km. Het was de verwachting dat de duiven door de sterke wind uit het NW geen snelheden boven de 1200 meter zouden maken. Wij rekenden daarom op de eerste duiven vanaf 15:30 op z'n vroegst.

Door de latere lossingen vanwege laaghangende bewolking in Frankrijk, waren er nog niet echt snelheden bekend waaraan we konden refereren. Kort na 15:15 verschenen echter de eerste aankomsten op Liveduiven.nl en die duiven maakten van 153 km 1280 meter per minuut. Volgens het lijstje met geschatte aankomsttijden, zag ik dat onze duiven op dat moment al geen 1250 meer en bedacht ik dat het dan maar eens niet al te lang moest duren.

Op hetzelfde moment hoor ik net als op Morlincourt een duif op de klep landen. Op dat moment ben je blij dat je er eentje hebt, maar is het wel jammer dat je 'm niet ziet aankomen. Ik zag dat het de Kras 739 van Ben was, maar werd niet geconstateerd toen hij naar binnen liep. Na hem snel uit het hok gepakt te hebben en nogmaals over de antenne gehaald te hebben was zijn constatering 15:17:15 en achteraf goed voor de eerste in de club van 141 duiven.

Kras 739 van Ben is een, als jonge duif, overgewende doffer van mijn in augustus 2011 overleden overbuurman Ben Vervat. Als gevolg van het overlijden, was hij maar 3 keer meegeweest als jonge duif. Aangezien ik het jammer vond om een aantal mooie jonge duiven op te moeten ruimen zonder een kans te geven, heb ik hem toen overgewend. Hij is de enige die nog over is en was vorig jaar geen onaardige prijsvlieger, maar geen topper. Dit jaar heeft hij nog niet gemist!

De volledige uitslag in de club is 1, 4, 7, 10, 2, 14 en 11 van de 22 duiven in de punten. In CC Rhenen-Ingen-Elst wordt wordt begonnen met de derde en achtste tegen respectievelijk 587 en 1096 duiven. Ook in de regio waren het ondanks de NW win twee kopduiven, te weten 6e en 14e tegen 3033 duiven en vliegen in alle spelverbanden 10 van de 22 gezette duiven prijs!

Eindig ik toch een beetje in mineur. Vorige week bleef namelijk de beste jonge duivin van 2012 weg (wwn directe dochter van de Emperio met o.a. een 10e NPO Mantes la Jolie). En tot op heden (zondagmiddag) is ook mijn beste jaarling (duivin) van dit jaar nog weg :-(