Snelste van Morlincourt in club, CC en Kring 2!

Goede uitslag van traag verlopen vlucht.

19-5-2013

Snelste van Morlincourt in club, CC en Kring 2!

Zoals tegenwoordig bijna gewoon was de weersvoorspelling voor gisteren de hele week zeer twijfelachtig. De laatste paar dagen werd de verwachting echter beter en hadden velen vooraf goede hoop op een lossing als gepland op zaterdag.

Deze hoop kwam voor iedere afdeling uit, maar voor alle afdelingen kenden de concoursen een traag verloop, waarbij vooral voor de noordelijkere afdeling 's avonds nog lege broedbakken. Ik denk vooral veroorzaakt door verschillende windrichtingen onderweg, waarbij de duiven eenmaal aangekomen in Nederland in een behoorlijk gesloten wolkendek aankwamen en zich maar matig konden oriënteren.

Vandaag was het gelukkig op veel plaatsen al vroeg een lekker zonnetje, zodat veel duiven zijn nagekomen. Ikzelf miste er gisterenavond nog 10 van de 30, maar vanmorgen voor 9 uur waren er reeds 6 van terug, waaronder de belangrijkste duiven. Een beetje lang verhaal eigenlijk om te kunnen melden dat de duiven wederom een uitstekend resultaat hebben neergezet, maar ik kon er niet echt aan voorbij.

Gezien de meldingen en snelheden van eerde geloste vluchten, vermoedden we voor aankomst al dat het wel eens niet al te vlot kon lopen, dus een volslagen verrassing was het eigenlijk niet. De reeds bekende snelheden varieerden tussen de 1200 en 1300 meter, waardoor we konden uitrekenen dat de eerste duiven wellicht tussen 16:30 en 17:00 zouden aankomen.

Terwijl ik op de laptop zat te checken of er mogeljk al duiven van Friesland met een eventuele hogere snelheid aangekomen waren, hoorde ik een duif aankomen en toen ik me omdraaide zag ik 'm nog net op de klep landen. Dus niets verspeeld denk ik. Kloktijd 16:46:42 en snelheid exact 1250 mpm. Omdat bekend was dat de eerste duiven met grote verschillen arriveerden, werd ik niet zenuwachtig toen de volgende duif pas een minuut of 8-9 later arriveerde. Op deze vlucht kon ik het lijden, maar ik moest 'r over 3 verschillende antennes halen voor ze geklokt werd.

De daaropvolgende duif duurde weer zowat 10 minuten. Intussen had ik al wel gemeld en bleek ik de eerste melding te hebben. In de club waren de aankomsten goed voor de 1, 4, 8, 10 enz tegen 203 duiven met 10 van de 30 duiven in de prijzen. Ook in de CC en kring wordt de 1e tegen  respectievelijk 721 en 1386 duiven.

De eerste duif was De 221, nu omgedoopt tot Morlincourt 221 en is gekweekt uit twee duiven van Patrick Wemmenhove uit Bant in de periode dat zijn kwekers hier bij mij zaten. Zijn vader komt uit de oude Smeulderslijn gekoppeld aan een rechtstreekse duivin van Lub Snoek uit de lijn Empero en Young Boy. Moeder is is Bolletje, een 100% Gerrit Sluijer duivin welke bij Patrick diverse 1e prijswinnaars voortbracht!

Het leuke is dat een halfzus van de van der van Morlincourt momenteel hoog in het duifkampioenschap vitesse staat en uit dezelfde doffer (Polderboy) komt als de vader van Morlincourt 221...

De tweede duif speelde enkele weken geleden o.a. al de 2e in de club en is een volle zus van Big Ben. Die was zelf vandaag de 6e op het hok, gevolgd door Miss Vervins welke vorige week de 1e vloog. Daar snel opvolgend arriveerder de Blauwe 211 welke 1e getekende stond. Relatief snel waren er dus al enkele belangrijke duiven terug op het hok.

In Regio 3 zit maar één duif voor me en in Regio 4 zijn dat er 3. Ik reken dus ook nog op een plaatsje op pagina 861 SBS Teletext van deze Midfond Teletekstvlucht van Afdeling 8 Zuid!