Blauwe 211 wint 1e van Wolvertem!

Zus van Super Boy pakt de 2e prijs...

28-4-2013

Blauwe 211 wint 1e van Wolvertem!

Ondanks dat de vooruitzichten de gehele week niet op al te mooi duivenweer wezen, was het gisteren prima duivenweer met vlotte concoursverlopen. Ik was blij verrast dat voor de tweede week op rij de lostijden al vroeg op Teletekst stonden. Op die manier kun je mooi e.e.a. inplannen en niet hals over kop ineens nog zaken moeten regelen omdat de duiven al een half uur onderweg zijn.

De verwachting was dat de duiven wel eens richting 1300 mpm konden gaan en dat klopte ook wel. Onze duiven waren om 11:15 gelost in Wolvertem, ruim 141 km. Ik rekende van tevoren op aankomsten tussen 13:05 en 13:10 en toen bijna 8 over twee duiven uit de goede hoek kwamen en redelijk vlot vielen had ik er geen slecht gevoel bij. Zeker omdat de Blauwe 211 als eerste over de klep ging als 1e getekende :-)

Deze doffer was vorig jaar 1e Duifkampioen Vitesse in de RIE, 1e Duifkampioen Oud in de club en de hoogst genoteerde jaarling in de eindstand Duifkampioen Oud van Regio 3. Nadat hij vorig jaar op de laatste midfondvlucht de 1e prijs verspeelde door te blijven vliegen, pakt hij nu alsnog een 1e prijs! Klik voor een grotere foto op Vliegduiven.

Hij is gekweekt uit een volle broer van De 614 (4x 1e) van Wulf van Laar gekoppeld op een aangeschafte duivin van het AS soort via Combinatie van Panhuis.

De tweede duif is een volle zus van Super Boy, die zelf overigens als 3e arriveerde. Met in de club op de 1e plek beginnen en vervolgen met de 2e, 7e, 8e en 9e mag ik zeer tevreden zijn!