Echte duivenvlucht

Big Sister wint 2e Duffel in de club

21-4-2013

Echte duivenvlucht

De eerste vlucht voor de punten zit er inmiddels op. En het was meteen een vlucht waarbij de duiven niets voor niets kregen. NO wind en een temperatuur onder de 10 graden. Maar de duiven konden het goed hebben gezien het regelmatige verloop.

De duiven waren gelost om 11:30 op een afstand van 121 kilometer. Mijn verwachting vooraf was dat de duiven een snelheid van 1200 meter zouden halen, wat werd bevestigd door de vroeger geloste duiven van Willem de Bruijn.

Onze tijd zou je dan 11 of 12 over één moeten draaien. Helaas duurde het een enkele minuut langer voor de eerste duif arriveerde. Het was Big Sister, een volle zus en nestligger van Big Ben (2e en 15e NPO, 8e Nat Asduif Jong). Een regelmatige duivin met niet echte kopprijzen. Ze was wat zenuwachtig en verspeelde denk ik een halve minuut met dakzitten. Toch nog goed voor de 2e prijz in de club, waar ik er 5 bij de eerste 15 draai tegen 239 duiven. Klik voor de uitslag vanuit Duffel van de club.

In groter verband was het iets minder vroeg dan vorige week, maar met 14 prijzen van 33 ingekorfde duiven mag ik niet ontevreden zijn. Eigenlijk was er nog een extra prijsduif, want met inkorven was er één duivin niet goed over de antenne gegaan, want ze werd als trainingsduif geklokt.

Verder niet zoveel nieuws, tenzij je het ringen van de zoveelste ronde jongen nieuws wilt noemen. Dat worden de jongen die op de natour (in)gespeeld gaan worden.