Een goed begin...

Epke doet het weer!

14-4-2013

Een goed begin...

Eindelijk, we zijn begonnen... Het weer van de laatste weken nodigde ook niet echt eerder uit om te beginnen, aar nu het zover is ben ik er wel blij mee.

De ouden zijn al wel een mooi aantal weken dagelijks los geweest, dus ze hebben m.i. al wel redelijk conditie op kunnen doen. In de mand had ik ze nog niet veel gehad, in totaal twee keer op slechts enkele kilometers.

Afgelopen vrijdag dacht ik daarom, ik doe ze nog even 10 kilometer, zo gezegd zo gedaan en om 17:30 gooide ik ze los onderaan de brug bij Beneden Leeuwen. Volgens mij moeten ze dan toch zeker binnen een kwartier weer in het hok zitten, maar toen ik om 17:55 thuis kwam, was er nog geen veer!

Na tien minuten wachten kwamen er een stuk of 25 van de 36 en waren er nog verschillende van de betere duiven niet terug. Het bleef 40 minuten stil voor er weer een paar kwamen en 19:30 kwamen de laatste vijf in een paar minuten tijd.

En toen moesten ze de mand eigenlijk al in... Eerst de laatkomers (ook) nog maar wat gevoerd en toch alles gepakt om in te korven. Achteraf had zich een koppel diep in eigen broedbak verschanst waardoor ik die zaterdagmorgen pas ontdekte, nouja, Matthijs die vroeg me waarom ik die twee niet meehad...

Uiteindelijk zijn er 33 ingekorfd, welke gisteren om 13:00 werden gelost in Meer, 76 kilometer tot aan het hok aan de Franseweg. Om 13:44:04 landde Epke als eerste op de klep, kort daarop gevolgd door de tweede. Beide duiven vliegen de 1e en 2e in de club en 1e en 5e in de kring tegen 8-900 duiven. Moest wel enkele minuten wachten tot de volgende duiven kwamen en het verdere verloop was niet snel te noemen.

De allerlaatste (Quick 365, vorig jaar een 1e op de Vitesse en een 10e NPO op de dagfond) kwam zondagmiddag pas, was eigenlijk al bang dat ik het de rest van het seizoen zonder haar zou moeten doen.

Met de 1e en 2e in de club is hopelijk een goed begin ook daadwerkelijk het halve werk! Vooral Epke is inmiddels al een bijzonder beest! Van z'n hele leven acht vluchten gehad en dan 1, 1, 1, 3, 5 en 8 winnen van gemiddeld een 250-300 duiven, dat zullen er weinig nadoen. De tekst op de foto hieronder kan worden uitgebreid met een 1e Meer tegen 843 duiven!!!

Hopelijk wordt het de komende weken mooi weer en wordt e.e.a. vervolgd :-)))