Het vliegseizoen is begonnen!

Derde ronde ook grotendeels gespeend

17-3-2013

Het vliegseizoen is begonnen!

Zo, voor mij is het vliegseizoen begonnen. Gisteren de meeste jonge duiven bij de vliegers vandaan gehaald en de doffers en duivinnen gescheiden. De laatste 10 jonge duiven die net te jong waren om te spenen zitten nog op de grond bij de doffers.

Afgelopen week begonnen met het loslaten van de ouden. Na twee keer loslaten waren er twee duiven minder. Heb geen aanval van een roofvogel gezien, maar aangezien de duiven al best lekker vlogen, geef ik toch de schuld maar aan de rovers, waar er gewoon véél en véél te véél van zijn. Het wordt alsmaar erger en dan is er toch iets mis met een beleid ergens zou ik denken.

Dus vanaf vandaag gaan de oude vliegduiven weer elke dag los via het roulatiesysteem, eerst de duivinnen, dan de doffers naar het duivinnenhok en als de duivinnen binnen zijn gekomen in de afdelingen van de doffers, kunnen die naar buiten. Heb het vorig jaar ook op die manier gedaan en dat is me prima bevallen :-) Ze zijn nu een vijftal keren buiten geweest, hopelijk vallen er geen slachtoffers meer.

De jonge duiven van de eerste en tweede ronde weten hun weg al aardig te vinden in de schapjes.

En naar de ren.