Eerste jonge duiven gespeend!

Start van het vliegseizoen komt naderbij...

17-2-2013

Eerste jonge duiven gespeend!

Het is alweer half februari, voor je het weet start het vliegseizoen alweer. De eieren bij de vliegduiven beginnen inmiddels uit te komen. Ze moeten zo langzamerhand ook maar weer eens voor het eerst naar buiten, weet alleen nog niet wanneer... Ze zijn sinds de laatste vlucht vorig jaar niet meer los geweest. Wél buiten, want vanaf die tijd heeft het hok dag en nacht open gestaan, uiteraard met het plafond dicht. Aan frisse lucht zal het ze deze periode dus evenwel niet ontbroken hebben.

De eerste jonge duiven zijn inmiddels gespeend, zie de foto hieronder.

Hopelijk zit er een echte goeie bij! Over goeien gesproken, afgelopen vrijdag heb ik 3 koppels eieren gekocht en opgehaald bij één van Nederlands beste duivenliefhebbers. Enorm veel topliefhebbers zijn al geslaagd met zijn duiven, dus ik hoop dat er bij die eitjes ook een toppertje zit. De bedoeling is om er mee te spelen, dan weet je er direct wat van. Wellicht later meer daarover.

Verder loopt alles tot op heden naar wens. Zeker geen 100% score wat betreft bevruchtspercentage, maar ook geen enorme tegenslagen. Helaas waren wel van Big Ben beide eitjes onbevrucht, één van de drie koppels van de vliegers die hun eigen eieren mochten houden en ook van het superkoppel waren van de eerste twee rondes telkens maar één ei bevrucht.

Desalniettemin hoop ik binnen enkele weken een mooie koppel jonge duiven afgespeend te hebben voor de jonge duivenvluchten. De rondje daarna gaat gedeeltelijk naar Matthijs, samen met de tweede leg van een aantal vliegduiven. Tevens zullen er  van die ronde ook  een aantal op de bonnen weggaan.

Daarna zullen we eens zien om een koppeltje latere jongen voor de natour bij elkaar te kweken!