Kampioenenhuldiging Regio 3

Maar ook de duiven geënt tegen paratyfus..

11-11-2012

Kampioenenhuldiging Regio 3

Gisteren was de huldiging van de kampioenen van de Regio. Het afgelopen seizoen ben ik welliswaar op diverse onderdelen bij de eerste 10 geëindigd, maar werd toch maar eenmaal naar voren geroepen. Slechts de eerste 5 krijgen iets uitgereikt (en dat in een concoursverband van 19 verenigingen). Maar goed, het gaat ook niet om de delftsblauwe bordjes an sich, dus daar lig ik allerminst wakker van. Kon daarnaast met een lekkere vleesschotel gewonnen met de verloting naar huis, da's ook niet verkeerd :-)

Overdag hadden Matthijs en ik al een groot deel van de duiven geënt tegen paratyfus. Vorig jaar had ik én niet gekuurd én niet geënt. Maar naar aanleiding van het advies van Willem de Bruijn en Ad Schaerlaeckens op de forumavond in Lekkerkerk, ben ik dit jaar toch weer gaan kuren en de kuur dus afgesloten met een enting. Er zijn er ook die dan nog een week doorkuren, maar dat lijkt me meer iets voor hokken waar zich paratyfusproblemen of - verschijnselen voordoen. Toen we 's avonds thuis kwamen hebben we de vliegers ook nog een prikje gegeven, zodat nu alles is geënt.

Inmiddels is ook een vierde 'kweekbox' geplaatst, dus zou ik kunnen beginnen aan eventueel voorkoppelen. Wist ik welke, dan deed ik dat vast... Vorige week heb ik nog een zoon van Fast 828 (verspeeld op Berlijn) x Little Blue (afgelopen maandag verkocht naar China via DreamPigeons) naar het kweekhok verplaatst. Betreft een late doffer van 2011, uitstekend in de hand, eigenlijk de perfecte combinatie van zijn vader en moeder. Heb ook nog een dochter van hetzelfde jaar op het vlieghok, maar die mag eerst nog een jaartje vliegen.

De vliegploeg zal komend seizoen wat kleiner zijn dan afgelopen jaar, simpelweg omdat er onder de oude duiven streng(er) is geselecteerd. Bij de jonge duiven weet ik het gewoon niet zo goed, dus ben daar wat minder streng geweest en die mogen als jaarling mijn gelijk of ongelijk aantonen.

Tot de volgende keer!