Vers bloed bij de kweekduiven

Selectie van zomerjongen levert nieuwe kweekduiven op.

13-10-2012

Vers bloed bij de kweekduiven

Deze zomer was ik al bezig met het kweken van enkele jongen uit duiven waarvan ik denk dat ze kwaliteit toevoegen aan het kweekhok, toen Patrick aangaf zijn kweekduiven toch weer in Bant te willen huisvesten. Vanaf datt moment heb ik ook uit enkele van zijn duiven een extra jonge duif gekweekt, om zodoende de lege plekken op het kweekhok weer te kunnen opvullen.

Zodoende zaten er een stuk of 20 zomerjongen in de ren waaruit ik kon gaan selecteren. Omdat het voor een groot deel jonge duiven waren uit de duiven die van Wulf van Laar heb gekocht, vroeg ik hem ook zijn oordeel te geven. Afgezien van mijn eigen oordeel, voegt het oordeel van iemand die de duiven kent natuurlijk ook veel toe.

Het mooie was dat er maar een enkele niet beviel en er in totaal een stuk of vijf tussen zaten die hij best op zijn eigen kweekhok in zou willen zetten. De doffers en duivinnen zijn gelijk apart gezet en volgende week gaan een aantal van de doffertjes naar het kweekhok om een broedbak te bemachtigen.

Met het toevoegen van deze duiven op het kweekhok, zitten daar nu ook de beste lijnen van Wulf van Laar. Binnenkort zal ik wat stambomen en foto's van ouders van deze duiven op de site zetten.

Ook kocht ik onlangs twee doffers van de lijn Koopman x Ché van Eijerkamp. Samen met de eieren die ook nog van Patrick's duiven naar Elst zullen komen, hoop ik komend jaar weer een hok vol potentiële kampioentjes te kweken.