Het wordt eentonig

Maar goed dat het vliegseizoen is afgelopen

15-9-2012

Het wordt eentonig

Het wordt een beetje eentonig. Voor de vijfde week op rij is Super Boy de eerste op het hok. En op al die vluchten wint hij niet gewoon ergens een prijsje op de eerste bladzijde, nee, hij is al die vijf keer een pure kopduif in het grootste verband waarin meegedaan kon worden.

Als we het over de vijfde keer op rij hebben, dan bedoel ik deze keer de laatste vlucht van het seizoen. Afgelopen donderdag heb ik nog 23 jonge duiven ingemand voor Morlincourt van de SFG. Op deze laatste vlucht haken altijd veel liefhebbers af 'omdat ze toch niets meer kunnen winnen'. Dat is jammer, want daardoor zijn er altijd maar relatief weinig duiven in concours. Vaak wel de beste...

De duiven van de SFG waren mee met die van Brabant 2000 en werden om 9:00 uur gelost met een NW wind. Door de verder veelal westelijke wind op de vlieglijn was de verwachting dat we in onze hoek niet echt vroeg zouden zitten. Dit werd bevestigd door de aankomst van de duiven, welke allemaal 'van de verkeerde kant' kwamen.

De eerste duiven van Friesland maakten 's morgens 1500 mpm, maar die waren op kortere afstand gelost zonder eerst NW gehad te hebben. De verwachting was dus dat onze duiven ergens tussen de 1400 en 1500 zouden maken. Om 12:33 was de snelheid 1500 mpm, dus rond die tijd ging ik er voor zitten en belde ik Wulf van Laar om hem te informeren dat ik op internet een snelheid van 1425 had gezien van Afdeling 9. Nog met Wulf aan de lijn ziet hij 3 duiven vanuit Rhenen aankomen, waarvan er eentje inhoud, de andere twee gingen, volgens hem, door naar mij.

Na opgehangen te hebben duurde het wat mij betreft nog aardig lang, voor er inderdaad twee duiven aan kwamen stuiven. Het bleek (wederom) Super Boy te zijn die op het hok neerstreek, samen met een vreemde die 'm ook nog eventjes ophield.

Na het melden leek het er al vrij snel op dat er in het inkorfcentrum Zetten geen snellere zaten. Toen enkele uren later ook nog bleek dat in de andere regio's ook geen snellere duiven gemeld waren, werd duidelijk dat deze twee duiven de snelsten van het SFG concours zouden zijn. Uiteindelijk blijkt er ook in Brabant 2000 maar één duif sneller te zijn.

Super Boy wint de afgelopen weken:

  • 5e Grimbergen tegen 4441 duiven Regio 3
  • 9e Pommeroeul tegen 4402 duiven Regio 3
  • 10e Epehy tegen 3278 duiven Regio 3
  • 4e Peronne tegen 2855 duiven Regio 3
  • 2e Morlincourt tegen 734 duiven SFG

De uiteindelijke uitslag in de SFG is 2, 15, 47 enz tegen 734 duiven en 7 duiven in de prijzen. Ondanks het tegenvallende prijspercentage toch een goede prestatie welke perspectief biedt op het behalen van mooie eindklasseringen in de SFG.