Klasbak De 227 flikt het weer!!!

Voor de vierde week op rij binnen de eerste 10 van de Regio tegen gemiddeld bijna 4000 duiven

8-9-2012

Klasbak De 227 flikt het weer!!!

Wat kan duivensport toch makkelijk zijn en je plezier verschaffen met een goeie duif op je hok. Wat doe je met een jonge doffer die op de natour 1, 2 en 1 in de club wint? Die zet je dan voor de laatste natourvlucht maar weer aangewezen!

Hij stond 2e getekende, omdat Rode Marco op de voorgaande twee vluchten met twee nachten mand de eerste op het hok was, terwijl De 227 van zijn eerste vlucht met 2 nachten mand pas op zondag thuiskwam. Vanaf die tijd leverde hij wel aansluitend de voornoemde prestaties, dus slechter is hij niet geworden van die 'overnachting'.

Op donderdag had ik 20 duiven ingekorfd voor de laatste vlucht op ons vliegprogramma. In tegenstelling tot wat ik altijd doe, liet ik een tiental jonge duiven thuis. Dit om maar twee duiven voor het onaangewezen kampioenschap Natour te hoeven draaien, met name voor de de Regio. Op vrijdag had ik daar als spijt van en achteraf alleen maar meer. Ik heb duiven om te vliegen en wil alle duiven zoveel mogelijk kansen geven om zich te bewijzen en ook, in ons geval, zoveel mogelijk ervaring te laten opdoen. Met ons afdelingsprogramma hebben jonge duiven dit jaar slechts 7 mogelijkheden gehad om zich te kunnen bewijzen, wat in schril contrast staat met het gemiddelde in Nederland.

Maar om terug te komen op de aanhef van dit stukje, de duiven werden om 9:30 uur gelost in Peronne (291 km). Gezien de reeds verschenen snelheden op liveduiven.nl, zouden de duiven tussen 12:45 en 13:00 moeten komen (respectievelijk 1500 en 1400 mpm). Het begon toen al behoorlijk warm te worden en de lucht was niet mooi helder. Toen ik ging zitten wachten om iets over half één, belde ik eerst Patrick W. even om te vragen hoe het liep met zijn jonge duiven, die voor de tweede keer mee waren en toch wel een stroeve start hadden van hun vlucht uit Boxtel.

Terwijl wij even later nog over de fantastische prestaties van De 227 op de voorgaande 3 vluchten aan het praten waren, probeerde ik natuurlijk, vooral vanaf 12:45 een duif uit de lucht te kijken. Er kwam geen enkele duif over, dus toen om 12:49 uit het niets een blauwe duif naar beneden viel, op de klep landde en maar binnen 'piepte', hoopte ik al dat het weer De 227 zou zijn.

Het ging zo snel dat ik op de klok moest gaan kijken of hij het inderdaad was. Toen dat zo bleek te zijn, vroeg ik me echt af: Hoe bestaat het?

Het duurde lang voor de volgende duif arriveerde. De duiven kwamen bij mij met redelijke gaten en achteraf blijkt ook dat het gat tussen de eerste en tweede duif te groot was om de eerste plaats op de Natour in de Regio vast te houden. Maar ik heb daar hooguit enkele secondes om getreurd, want zo'n klasbak als De 227 duif heb je niet vaak op je hok. Hij wint de afgelopen vier weken de volgende prijzen in de regio:

  • 5e Grimbergen tegen 4441 duiven
  • 9e Pommeroeul tegen 4402 duiven
  • 10e Epehy tegen 3278 duiven
  • 4e Peronne tegen 2855 duiven

Wie heeft ze beter? Ik niet. Hoewel Epke met in de club 1, 1, 3, 5, 8 er ook mag zijn en Rode Marco idem. Zij misten gisteren overigens allebei.

De 227 is gezien zijn prestaties en de namen in zijn stamboom (zijn opa en oma zijn Young Boy en Young Girl van Lub Snoek) omgedoopt tot Super Boy, waarvan akte.

In de CC wint Super Boy ook de 1e tegen ruim 400 duiven en was de complete uitslag: 1, 18, 24, 29, 50, 53 en 83.

's Middags hebben we het seizoen bij de club afgesloten met de jaarlijkse barbeque. Zo zit het seizoen 2012 er alweer bijna op. Volgende week kunnen we afsluiten met een extra jonge duivenvlucht georganiseerd door de SFG.