Topuitslag vanuit Pommeroeul

Hoge snelheden op 3e natourvlucht met mooie serie als resultaat

25-8-2012

Topuitslag vanuit Pommeroeul

Deze week hebben we alleen een natourvlucht op het programma. Waarom de afdeling, met toch al zo'n relatief summier jonge duivenprogramma, de week voor de Derbyvlucht geen vlucht op het programma heeft, stamt nog uit de tijd dat men hodig vond de jongen een week rust te geven voor Orleans. Dat is inmiddels niet meer van deze tijd dacht ik en bovendien vliegen we i.p.v. Orleans een vlucht van 100 km korter.

Maar goed, ze kunnen mee voor een puntenvlucht, dus dat doen we dan ook. De weersvoorspellingen waren niet echt gunstig, maar na een schuchter begin is het hier de hele dag prima weer geweest. De duiven waren gelost om 8:10 uur in Pommeroeul (211 km) en uitschieters zouden voor 10:00 uur kunnen arriveren.

Hoewel er wel wat duiven overkwamen voor 10 uur, kreeg ik zelf niets en ook geen berichten dat er al duiven waren. Iets over 10 uur zag ik wel een duif vallen bij een fondliefhebber uit Afdeling 7. Om even te checken of dat inderdaad de duiven waren die ik net daarvoor had gezien, liep ik even naar voren om via de WiFi op Teletekst te kijken. Terwijl ik daar even mee bezig ben, draai ik me toch om richting hok om alles in de gaten te houden en zie twee duiven al vrij laag boven het hok draaien om te vallen. Zonder nog te weten of Afd. 7 nu wel of geen duiven gelost heeft die eerder konden zijn, loop ik terug en roep beide duiven vrij vlot naar binnen. Beiden staan om 10:04 uur op de klok.

Het blijkt wederom de NL12-137227 te zijn welke als eerste is geklokt, dezelfde jonge doffer als vorige week. Toen 5e van 4451 duiven, nu 9e van weer zo'n 4400 duiven in concours. Zoals vorige week al verklapt, komt deze jonge doffer rechtstreeks uit het Superkoppel wat ik samen met Patrick Wemmenhove vorig jaar heb aangeschaft. Lub Snoek had er zelf o.a. al twee afdelingswinnaars uit gekweekt, maar dit lijkt ook geen verkeerde te zijn!

De tweede duif viel gelijk met de eerste en is de nestzus van De 604, welke op de twee vorige jonge duivenvluchten de eerste op het hok was en op diverse niveau's als 1e Duifkampioen jonge duiven staat genoteerd met nog één vlucht te gaan. Ook dit is een 100% Lub Snoek koppel en bij Patrick zit.

De derde duif is Epke, na tweemaal een 1e te hebben gewonnen is hij zowel deze als vorige week de 3e op het hok, al 4 prijzen 1:100 dus van 5 inkorvingen!

Ruim 10 minuten later staan er meer dan 20 duiven op de klok. In de club wordt begonnen met de 2e (na wie anders dan Wulf van Laar die overigens de 1e in de Regio wint), 3e, 5e, 6e enzovoorts. In de Regio is het 9, 10, 26, 31 enz. tegen 4402 duiven en 22 van de 40 in de uitslag.

Hier schrijft dus een wederom tevreden melker...