Tweede natourvlucht

Goed resultaat van Grimbergen: 1, 5 en 8

18-8-2012

Tweede natourvlucht

Op één van de warmste dagen van de laatste 20 jaar hadden we twee vluchten te vervliegen. De afstand van de jonge duiven was teruggebracht van Breteuil naar Morlincourt, terwijl de natour gewoon zoals gepland vanuit Grimbergen werd gelost.

De jonge duivenvlucht is er eentje om snel te vergeten, één van de slechtste resultaten op een NPO vlucht jonge duiven van de laatste jaren. Een meevaller was dat de de eerste aangewezen voorop kwam, maar met name in vereniging en kring is het resultaat niet teleurstellend en zal ik onaangewezen in de stand wel voorbijgegaan worden danwel genaderd. Er vlogen 9 van de 28 gezette jonge duiven prijs. De eerste wint net geen plek bij de eerste 100 in Afdeling 8/Zuid.

En hoewel op de natour een goede uitslag werd behaald met 1, 5 en 8, werd helaas de aangewezen duif volledig gemist. De Epehy Boy die vorige week nog op een haar na de 1e prijs vloog was pas de 17e duif, terwijl Ace 089 (vorige week m'n 4e en vorig jaar Duifkampioen Natour in zowel de vereniging, kring als regio) was m'n allerlaatste...

De eerste duif komt uit het Superkoppel van Lub Snoek en vloog in de Regio een fantastische 5e plaats tegen 4451 duiven. Tevens werd op de natour een mooi prijspercentage behaald: in de kring 15 van de 25 en in de regio zelfs 17.