Goede uitslag van vlotte Quievrain!

De 146 wint wederom de 1e prijs, een prima serie en tevens 1e in Samenspel RIE

4-8-2012

Goede uitslag van vlotte Quievrain!

Daar waar omliggende afdelingen vanaf zowel korter als verder gelegens losplaatsen reeds gelost hadden, moesten wij zo ongeveer een uur langer wachten voor er eindelijk op Teletekst verscheen dat de duiven los waren. Die irritatie ben je gelukkig vrij snel vergeten als dan inderdaad bekend is hoe en wat. Onze jonge duiven begonnen vanuit Quievrain om 8:25 aan hun tweede concours.

Ik had er vrijdagavond 40 ingekorfd en verwachtte de duiven i.v.m. de ZW wind toch wel met een snelheid van 15-1600 meter per minuut. Om 10:37 rond komt er een klein koppeltje over, waaruit er eentje naar beneden komt vallen. Al snel zien we dat het een 'witte' is welke vrij vlot op de klep land en wordt geconstateerd om 10:37:36. Het is de 1e getekende, dezelfde jonge doffer die de eerste vlucht vanaf Duffel de 1e prijs won in de club.

Een minuut later komt een tweede koppeltje over, waaruit helaas geen duiven vallen, enkele tientallen secondes later draaien er wel 3 duiven om het hok. Het blijken 2 oude duiven welke als invlieger mee zijn en een jonge duif. De laatste weigert naar binnen te lopen. Weer een minuut later volgen er weer een aantal duiven en loopt ook de tweede duif over de klep. Vanaf de tweede duif worden er in 3 minuten 10 duiven geconstateerd, wat resulteerd in een zeer goede uitslag in zowel club als groter verband. Zowel in de club als Samenspel RIE wordt er begonnen met de 1e, in de regio is het 4, 25, 27, 28 enzovoorts tegen 4786 duiven. Er staan er 24 van de 40 op de uitslag en ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat.

De eerste komt uit een op DreamPigeons aangekochte duivin van Comb. Traas uit hun Triple Six (5e Asduif Oud WHZB) en vliegt dus op beide jonge duivenvluchten de 1e prijs in de club, erg knap! De tweede is een dochter van De Empero (samen met Patrick Wemmenhove gekocht van Lub Snoek).