Jonge duivenseizoen begint met 1e Duffel

Na een week vertraging is het jonge duivenseizoen gestart. De eerste klap is een daalder waard!

22-7-2012

Jonge duivenseizoen begint met 1e Duffel

Hoewel in het begin van de week de jonge duiven nog een andere klap te verwerken kregen met een slecht afgelopen trainingsvlucht, werd de eerste jonge duivenvlucht toch begonnen op het hoogste plekje van het podium.

De duiven werden om 9:45 gelost in Duffel en om 11:21 arriveerde als eerste de enige oude duivin die niet mee was naar Tours. Een minuut later volgde de eerste jonge duif, wat het begin was van een concours met traag verloop. In de club werd het 1, 4, 18, 19, 20 tegen 274 duiven en 12 van de 43 op de uitslag.

Het duurde verder de hele dag door om het hok weer een beetje vol te krijgen, 's avonds waren er nog verschillende jonge duiven weg.

Vandaag stond ook de laatste dagfondvlucht op het programma. Er waren donderdagavond 24 duiven de mand in gegaan voor Tours, bijna 618 kilometer. Deze duiven waren om 7:30 gelost en de verwachting was dat de duiven toch zo'n 1250 mpm zouden halen. Cor Drost was ook komen kijken en verwachtte de duiven derhalve om 15:45 uur. Het werd echter een uur later en het was weer de duivin Blue Beauty die als eerste arriveerde. Twee weken terug nog goed voor de 10e NPO van Bourges, vloog ze nu de 7e in de club en 61e in Regio 3.

Binnen een klein half uur waren er 15 duiven terug van deze toch wel pittige laatste dagfondvlucht en staan er in de regio in totaal 13 van de 24 op de uitslag.