Bourges: 10e en 15e NPO!

Vandaag hadden we de laatste midfondvlucht en de een na laatste dagfond en zowel op Bourges als Peronne uitstekende resultaten!

7-7-2012

Bourges: 10e en 15e NPO!

Vandaag hadden we de laatste midfondvlucht en de een na laatste dagfond. Op Peronne werd begonnen met de 1e en 2e getekende in die volgorde voorop. De 211 vond het nodig om bij thuiskomst te demonstreren dat hij nog ruim voldoende energie overhad, waardoor hij de 1e prijs in de club verspeelde. Desalniettemin een zeer goed resultaat met in de regio 12 van de 14 in de prijzen beginnend met de 16e tegen ruim 1800 duiven.

Als de duiven van Bourges eenzelfde snelheid zouden halen, wat je normaal niet verwacht, zouden de vroegste vogels hier kort voor 13 uur kunnen zijn. Toen ik om 12:45, na met Matthijs een patatje te hebben gegeten, even op liveduiven.nl checkte of er al ergens snelheiden bekend waren, zag ik dat in Tiel net twee duiven gevallen waren van Bourges. Wij vliegen een kilometer of 8 verder dus die van ons zouden ook snel moeten komen. Ik loop meteen in haastige spoed naar achteren en roep tegen Matthijs dat ze er aankomen. Terwijl bel ik Wulf van Laar om ook te zeggen dat ze er al aan komen, maar op dat moment heeft hij net een paar seconden daarvoor twee duiven gedraaid. Ik controleer snel de klok of er al duiven van Bourges zijn geconstateerd en loop meteen het hok in om te controleren of er niet per ongeluk eentje naar binnen is geglipt zonder te piepen. Op het moment dat ik net in het hok ben roept Matthijs al dat er eentje aankomt. Helaas vind ook zij het nodig een flink aantal ronden te maken om te laten zien dat ze nog niet moe is en twijfelt ze ook lang om vanaf het dak op de klep te springen. Uiteindelijk zit ze om 12:49 in de klok.

Het is Blue Beauty, welke op de vitesse ook al een 1e heeft gewonnen, een jaarling duivin gekweekt uit twee duiven van Patrick Wemmenhove uit Bant. Een minuut later valt Little Blue, welke twee weken geleden nog de 4e NPO van Blois won.

Het uiteindelijke resultaat is een 10e en 15e NPO in Afdeling 8/Zuid met 7 van de 12 duiven in de prijzen. Dus drie weken op rij binnen de eerste 10 NPO. Vraag niet hoe het kan, maar geniet er van!