4e NPO op Salbris

Teletekst op tweede dagfondvlucht met Nice 835

9-6-2012

4e NPO op Salbris

Gezien de voorspellingen was de verwachting dat de duiven op beide vluchten van vandaag een hoge snelheid zouden maken. Aangezien de focus op de snelheidsvluchten ligt, werden alle regelmatig presterende duiven op de midfond ingezet. De uitslag op de midfond was niet super, maar ook zeker niet slecht. In de club 4, 9, 10, 12, 14 en 15 en 10 duiven prijs van de 18. De eerste was De 211.

Maar... Eén duivin die pas eenmaal gemist had was donderdag, als eerste getekende van de in totaal 12, ingemand voor Salbris. We zijn al een minuut of 20 aan het wachten op de duiven van Salbris, als ik Wulf van Laar bel om hem eens naar de stand van zaken te vragen. Ik wil hem zeggen dat er nog nergens meldingen staan, als op dat moment zegt Matthijs: "Daar komt er één!". Dat is het enige wat ik dan zelf ook nog tegen Wulf zeg en sta op om de duif naar binnen te roepen. Na twee grote rondes, waarbij de duif zelfs even uit het zicht raakt, valt ze op de klep en wordt 12:21:15 geconstateerd. Het is de eerstgetekende, Nice 835. Altijd lekker!!!

De eerste melding bij Piet Westerlaken en even later ook de eerste melding op de afdelingssite! Wow! Uiteindelijk resulterend in de 4e NPO Afdeling 8 Zuid tegen een kleine 4000 duiven en op Teletekst!!!