Afsluiting marathonseizoen met een knal!

1e Nationaal Bergerac Sector 3!!!

2-8-2023

Afsluiting marathonseizoen met een knal!

Wow. Ik heb tijdens dit seizoen niets gedeeld op de website en/of Facebook, maar heb dat stilzwijgen op 30 juli 's nachts om 2:30 uur onderbroken met een 'Hoppa!!!' op Facebook.

De laatste marathonvlucht 2023 vanuit Bergerac werd na een dag uitstel gelost om 13:30. Na het weer onderweg te hebben bestudeerd had ik het idee dat op de kortste afstanden mogelijk tussen 11 en 12 uur de eerste duiven al zouden kunnen arriveren. Een beetje vergelijkbaar met Bergerac 2021, die toen om 14 uur gelost werden.

Ik was voor de zekerheid rond 22 uur naar bed gegaan, met de gedachte om alvast één of twee uurtjes slaap te pakken voor het geval er inderdaad duiven zouden vallen op de kortste afstanden. Dat in slaap vallen lukte echter niet omdat ik toch continue Compuclub Live zat te checken. Dat duurder tot rond 0:30 zonder dat er meldingen kwamen en ben toen toch in slaap gesukkeld.

Uiteraard stond de telefoon niet op de slaapstand, zodat berichtjes en notificaties hoorbaar binnen zouden komen voor 'het geval dat...'. Aangezien er geen meldingen had waargenomen, had ik de wekker op 5 uur gezet en zou dan wel eens opnieuw naar de meldingen kijken of ik nog wat langer zou kunnen blijven liggen of niet.

In de nacht dat De Lianne in 2021 om 01:22 arriveerde was ik wakker en lag ik de meldingen te volgen toen geheel onverwachts de 'tudeluu' klonk op de telefoon met de melding dat er een duif was gearriveerd. Deze nacht lag ik te slapen toen de 'tudeluu' klonk, maar was direct wakker en ging kijken wat voor berichtje het zou zijn. Enkele andere apps maken namelijk hetzelfde geluid. Volslagen verbaasd zag ik dat het toch een melding van de PAS app was!!!

Als ik net wakker wordt, staan mijn ogen nog niet zodanig scherp dat ik kan lezen wat er staat en ik stootte daarom Lianne aan met de woorden 'Volgens mij is er een duif, kun jij lezen wat hier staat?'. Wat ze precies geantwoord heeft weet ik niet meer, maar het was enkele tellen later wel duidelijk dat het echt een aankomst van Bergerac was en zelfs met de 1e getekende. Deze doffer was op zowel Limoges als Cahors al mijn eerste met twee hele mooie prijzen met lage snelheden vanwegze de zwaarte van de vluchten.

Maar ook ook hij bleek, net zoals De Lianne een 'allround' marathonduif te zijn en na twee eerdere opdrachten onder zware omstandigheden, ook een nachtelijke aankomst te kunnen realiseren. Heel bijzonder!

Hij was reeds geconstateerd, dus ik hoefde niet hals over kop naar het hok toe en trok op mijn gemak een broek en shirt aan. Tegelijkertijd keek ik ook weer op Compuclub Live en zag daar tot mijn verbazing nog steeds geen duiven staan, ook mijn aankomst niet. Toch kreeg ik binnen enkele minuten al een drietal felicitaties (van o.a. Frederik Dekker, Rick Scheffer en Benno Kastelein) op de app en vroeg mij af hoe men dan al wist van de constatering. Later bleek dat als je was ingelogd op Compuclub Live, daar de meldingen wel zichtbaar waren, zoals ze korte tijd later ook op de 'normale pagina' van Compuclub Live zouden komen. 

Frederik stuurde me onderstaand screenshot waardoor ik begreep hoe hij al op de hoogte was. 

Nationale meldlijst Bergerac om 2:30, 11 minuten na de aankomst.

Na Bergerac 2021 had ik niet gedacht zoiets al zo snel nog een keer mee te maken. Na de aankomst van De Lianne destijds kwamen er al snel meldingen van grotere afstanden voor te staan. Dat kon nu natuurlijk ook nog makkelijk gebeuren.

Echter tijdens de volgende uren, die ik na de duif even begroet en verzorgd te hebben, veelal achter de computer op kantoor doorbracht, bleef hij in Sector 3 steeds maar bovenaan staan (en derhalve ook in de Afdeling 8 GOU natuurlijk).

NL21-2133947 kort na aankomst om 02:19 uur

Eerst was hij nog 'De 947', maar later op de dag is hij omgedoopt tot 'Bergerac Max'. Het deel 'Bergerac' mag duidelijk zijn, 'Max' om twee redenen, ten eerste is het ene verwijzing naar Max Verstappen natuurlijk, die momenteel onoverwinnelijk lijkt, maar anderzijds komt de naam ook de naam 'Max' al voorkomt in de stamboom.

'Bergerac Max' is gekweekt door André van Boxtel, met wie ik in 2021 wat jonge duiven heb geruild. Hij kreeg wat van mijn dagfondduiven en ik wat van zijn fondduiven.

Zijn vader komt bij Piet de Vogel vandaan en is een (half)broer van o.a. de bekende Barcelona Duivin, Delta Max, Narbonne Hen en Sister Frasje. De moeder komt rechtstreeks van Bert Saarloos en een dochter van de Bonte Filipijn gekoppeld op een dochter van D'n Arie. Het presteren zit dus volop in de genen!

Stamboom 'Bergerac Max'

Naast dat de 1e Nationaal Sector 3 wordt gewonnen tegen 7957 duiven, wordt hij ook afgevlagt als 1e NPO Bergerac Afdeling 8/GOU tegen 2898 duiven én 1e Bergerax Noordelijke Unie Totaal tegen 10327 duiven.

Ook blijkt hij bij het verschijnen van de uitslagen, net als De Lianne, 1e Duifkampioen Marathon van zowel Afdeling 8/GOU, Superfondclub GOU en Fondclub BWRC te zijn geworden.

Was twee jaar geleden al een droom, ook nu voel ik mij zeer gezegend!