Goed resultaat op Dax

Dat is lekker...

14-7-2021

Goed resultaat op Dax

In de vorige terugblik stelde ik dat de verdeling van de duiven naar Cahors en Dax wellicht niet helemaal evenredig was geweest als je spreekt over kwaliteit en ervaring, maar dat de beste ploeg van die twee al onderweg naar Dax was.

Dan is het toch wel lekker als die analyse klopt en er op Dax wel een mooi resultaat wordt behaald. Goed 9 uur stonden er in zowel Sector 2 en Sector 3 één melding en begonnen er wat meer meldingen in Sector 1 te komen, dus het kon zo zachtjes aan wel beginnen. De tweede melding voor Sector 3 duurde echter nog nogal en ook in Sector 2 vielen er tussen 9 en 10 uur maar enkele duiven.

De Lianne

Als je dan zelf om 11:05 je eerste getekende ziet vallen weet je meteen dat je er lekker bijzit. Het was dezelfde duivin die van St. Vincent de 12e in het NIC Zetten vloog, sinds die vlucht omgedoopt tot De Lianne. Nu was ze 5e gemelde in het NIC en 25e gemelde in de Sector, wat uiteindelijk resulteerde in de 52e Sector 3 tegen 2357 duiven. In Afdeling 8 GOU wordt ze als 22e geklasseerd.

Ze is nog steeds gekweekt door Mees van Ginkel uit een inteelt Paarsborst (via Chris Beckers) x Miss Cahors (uit De Cahors x Dtr Superagen van Piet de Vogel) en wint nu 3 uit 3 op de overnacht, waarbij ze elke vlucht vroeger op de uitslag staat! Ze was ingekorfd op 8 dagen broeden.

De Lianne op haar nest

De Teletekst

De tweede van Dax meldt zich binnen een half uur en is de fictieve Teletekstdoffer van vorige week zaterdagmorgen 6:28 uur en vliegt de 12e prijs in het NIC Zetten en de 158e in Sector 3. Deze doffer is gekweekt door clubgenoot Jaap Dirksen en komt uit zijn topkweker De 317 gekoppeld op een duivin van Mees van Ginkel. Hij was samen met zijn duivin ingekorfd op een jong van een week.

De Periqueux duivin

Weer een half uur later meldt de Periqueux duivin zich. Zij was mijn eerste van Periqueux om 6:07 uur 's morgens en vliegt nu de 41e in NIC Zetten en de 381e Sector 3. Zij is gekweekt door Cor Drost van vaderszijde uit de oude lijn waaruit de Jander komt, gekoppeld aan een kleindochter van Athos en Frankenstein van Frank Zwiers.

Zo vliegen er dus 3 van de 6 dik in de uitslag en daar mag ik dik tevreden mee zijn. Voor wat de overnachtvluchten staat er nu nog eentje op het programma en gaan we bezig om de duiven die daar heen mogen proberen op een mooie stand te krijgen.

Laatste dagfondvlucht 2021

Morgen is het inkorven voor de laatste dagfondvlucht, waar ik er ook nog een paar jaarlingen voor klaar heb zitten. Hopelijk nemen die het goede voorbeeld van de Dax duiven over en komt er eentje iets eerder dan de voorgaande dagfondvluchten. Ik laat het hier nog weten!