Geen nachtvlieger op Periqueux

Tja wat moet je er van vinden...

25-6-2021

Geen nachtvlieger op Periqueux

Toen ik dit jaar begon aan het NPO programma van 6 middaglossingen had ik me wel gerealiseerd dat je soms of vaak redelijk vroeg op moet. Maar niet dat, als je een paar minuten na zes uur draait, je uren na de eerste zit! Het klinkt allemaal heel romantisch dat nachtvliegen, maar dat is echt alleen maar leuk als je zelf ook draait.

Ik vind aan nachtvliegers an sich helemaal niks verkeerd, maar als een middaglossing met ZW wind zo laat wordt gelost vliegt er gewoon een heel peloton de nacht in. Super als je er eentje draait, maar geef mij maar 1000 meter vluchten waarbij je blij bent als je voor de middag een duif hebt. Of een nachtvlieger die er al 7-8 of meer uren bij daglicht op heeft zitten.

Maar eerlijk gezegd heb ik ook wel eens langer moeten wachten voor ik een duif kreeg. De wekker stond op 5 uur, maar ik werd om 4 uur wakker en zag toen op de meldlijsten al een paar handenvol duiven gemeld staan, waaronder liefhebbers met meerdere nachtelijke aankomsten. Derhalve besloten de wekker uit te zetten en uit bed te stappen.

Dan loop je daar 'midden in de nacht' naar je hok, met een kleine hoop dat er 'toevallig' eentje op je zit te wachten maar nog niet over de antenne is gelopen. Helaas was dat niet zo, dus maar gaan zitten wachten tot de zon langzaam op kwam. Duurde te lang, maar uiteindelijk viel om 6:07:35 toch een duif en een kwartier later de tweede (een jaarling welke 2e getekende stond). Zoals alle duiven waren ze ingekorfd op een jong van 6-7 dagen.

De eerste was een duivin die is gekweekt door Cor Drost van vaderszijde uit de oude lijn waaruit de Jander komt, gekoppeld aan een kleindochter van Athos en Frankenstein van Frank Zwiers.

De tweede is een jaarling doffer gekweekt door Mees van Ginkel, zoals het grootste deel van het hokbestand voor de marathon. Deze doffer is gekweekt uit een zoon van de Marathon 24 van Piet de Vogel en ook van moederskant een rechtsreekse duivin van Piet de Vogel.

In Samenspel Rhenen-Ingen-Elst vliegen er 4 van de 8 gezette duiven prijs, zie hieronder de uitslag:

Uitslag Periqueux Samenspel Rhenen-Ingen-Elst