En ook St. Vincent is voorbij

Blij mee...

16-6-2021

En ook St. Vincent is voorbij

Voor St. Vincent had ik 4 duiven voorbereid. Waar op Limoges de meeste duiven ingekorfd waren die vorig jaar hun prijs minsten van Bergerac, zaten nu juist 4 prijsvliegers van Bergerac klaar, om precies te zijn de 1e, 3e, 5e en 7e op mijn hok. St. Vincent is immers wel 300 km verder dan Limoges, dus daar ga je beter maar met je beste naar toe.

Nu weet ik nog niet heel precies wat mijn besten zijn, want de enige referentie heb is dus Bergerac 2020. Dat waren snelheden van ruim onder de 1000, dus vooraf gezien zou het wel eens een vergelijkbare vlucht kunnen worden. En dat werd het ook. Een hele zware, wel met een zeer regelmatig verloop. Of het de zwaarte is of de mist/lage bewolking in Noord Frankrijk en België op zaterdagmorgen weet ik niet, maar je hoor toch nog dat verschillende goede duiven onderweg zijn.

Je kon op basis van de meldingen de duiven 'zien aankomen'. Eerst de kortere afstanden in Zeeland en Limburg. Hoofdzakelijk afstanden ruim onder de 1000 km. Toen in Sector 1 al een mooi aantal duiven waren begon Sector 2 een beetje te komen en ik meen dat toen er daar een stuk of 20 gemeld waren dat de eerste melding voor Sector 3 op Compuclub Live verscheen. 

Amper stond de tweede er ook op of Mees van Ginkel belde me dat hij er ook net eentje had geklokt op 13:45! En dan gaat het wachten echt beginnen. Waar mag je eigenlijk op rekenen met 4 onervaren duiven van 2019 in de strijd?

Om 15:02 draaide Mees zijn tweede, een duivin die hij ook al van Limoges draaide (als eerste). En amper 20 minuten later kon ik Mees bellen dat ik er ook eentje in de klok had, om precies te zijn op 15:24:16.

Het was de NL19-1476922 die als 2e getekende in de mand was gegaan. Ze was tegelijk met de Limoges duiven 'gekoppeld' maar was wat later aangelopen en had zodoende 9 dagen voor de inkorving van St. Vincent haar 2e ei gelegd. Ze is gekweekt door Team van Ginkel in augustus 2019 en was met opleren in 2020 op de dool geweest en werd opgegeven door Ruud Bakker in Veenendaal toen er al 3 vluchten voorbij waren, maar had wel al een chipring om en had dus wel de eerste opleringen overleefd.

De 922 alias De Lianne net na thuiskomst van St. Vincent 2021

Ze ging enkele weken later mee op de eerstvolgende vitessevlucht die met 2000 meter per minuut naar huis werden geblazen en kwam de volgende dag 's morgens om 6:45 thuis zoals een echte fondduif betaamt. Vervolgens werd ze twee weken later weer op een vitessevlucht gespeeld, daarna een midfond én een dagfondvlucht om vervolgens de laatste Bergerac voor haar kiezen te krijgen. Ze zat toen voor de 5e keer in de vrachtwagen en vloog knap de 859e prijs tegen 7429 duiven!

Als ik het me goed herinner heb ik haar tijdens de taartvluchten in 2020 nog een enkele keer meegegeven voor wat extra routine. Dit jaar heeft ze ter voorbereiding wel het hele programma kunnen vliegen waaronder als verste afstand eenmaal Sermaises (475km) en vliegt ze op St. Vincent een mooie 129e prijs tegen 2714 duiven. In de afdeling was dat de 48e tegen 1090 duiven.

Zoals gezegd is ze gekweekt door Mees van Ginkel en komt ze uit dezelfde doffer als Mees zijn tweede van St. Vincent en dat is een ingeteelde kleinzoon Paarsborst gekweekt door Chris Beckers, waarvan de ouders weer door Piet de Vogel zijn gekweekt. Haar moeder is een rechtstreekse van Piet de Vogel en wel een directe dochter van zijn bekende De Cahors!

Om 17:11:54 valt de tweede van St. Vincent, goed voor de 162e plaats in de afdeling. Ook dat is een duivin gekweekt door Mees van Ginkel uit Zijn Marathon-24-Jr gekoppeld aan een Dochter Carcassonne van Koen de Backer en als 3e getekende de mand in ging.

Haar zus stond eerste getekende en kwam gezond en wel op dinsdagavond tijdens het inkorven van Periqueux thuis, zodat alleen de 4e getekende nog onderweg is. Na ooit in 1996 een keer eerder op St. Vincent te hebben meegedaan mag ik tevreden zijn met mijn 'nieuwe debuut' op St. Vincent.

Hieronder de uitslag van de Kring 1 waarin we sinds de herindeling bijhoren:

Uitslag St. Vincent 2021