De eerste marathonvlucht zit er op!

Niet ontevreden...

31-5-2021

De eerste marathonvlucht zit er op!

De eerste marathonvlucht zit erop. Het werd een prachtig duivenweekend, zonnig en een NO windje, zoals we het graag hebben.

De programma-duiven vlogen zaterdag vanuit Chalons en Champagne naar huis en zetten de stijgende lijn niet helemaal door zoals gehoopt, wel was het prijspercentage voor het eerst redelijk goed (6/13). We gaan zien of ik ze iets beter kan krijgen voor de tweede dagfondvlucht.

Limoges werd vrijdag om 14 uur gelost. Vooraf verwachtte ik de eerste echt vroege duiven tussen 8-9 uur en hoopte ik zelf uiterlijk rond 10 uur te draaien. Dat werd helaas een uurtje later. Maar in ogenschouw nemend dat de meeste ingekorfde duiven juist die duiven waren die het vorig jaar op Bergerac lieten afweten, weet je ook dat je een beetje geluk moet hebben dat juist één van die duiven laat zien dat dat een vergissing was. Van de 8 prijsvliegers van Bergerac vorig jaar ben ik er twee verspeeld in het voorseizoen en bleven er 4 thuis, 3 voor St. Vincent en eentje zit gekoppeld aan een te onervaren jaarling om te spelen, heb daarom het hele koppel thuisgehouden. Misschien had ik de duivin gewoon moeten spelen en opnieuw moeten laten beginnen aan een nest voor Periqueux, maar dat bedenk ik me nu.

Om 10:56 arriveerde in ieder geval de eerste van Limoges, het was Dochter Lieke (rechtsreeks Team van Ginkel) en vliegt daarmee de 4e in CC Rhenen-Ingen-Elst waar 73 duiven waren ingekorfd. Haar moeder Lieke arriveerde bij Team van Ginkel midden in de nacht om 01:17:59 van Narbonne 2017.

Om 11:41 valt de enige jaarling die ik mee had, een doffer gekoppeld aan een twee-jarige duivin. Hij had als jong wel  het hele programma en daarom het hele koppel ingezet voor Limoges. Hij komt uit een Kleinzoon Willy van Marco van Doorn gekoppeld aan een duivin van Team van Ginkel uit een volle broer van Lady Montauban.

Uitslag CC Rhenen-Ingen-Elst: 4, 7, 15 en 18 tegen 73 duiven.

Uitslag CC Rhenen Ingen Elst Limoges 2021